Kulér je tekuté potravinářské barvivo tmavě hnědé až černé barvy. Vzniká karamelizací cukru při teplotách nad 100 °C a patří mezi přírodní potravinářská barviva. Během jeho výroby se používá amoniak k podpoření tvorby tmavé barvy a kyselina chlorovodíková jako pomocná látka. Toto barvivo se označuje kódem E150c a své uplatnění nachází především v masném průmyslu pro barvení např. anglické slaniny nebo ostravské klobásy. Použít ho ale lze i v domácí kuchyni. Omáčkám a dalším pokrmům dodá tmavě hnědou až černou barvu.
Ačkoli je kulér známý hlavně jako barvivo pro masné výrobky a omáčky, přidává se i do tmavých piv, jako je stout nebo porter. Pivo bude mít požadovanou barvu bez jakéhokoli ovlivnění chutě.
V našem sortimentu najdete koření a přísady od značky Classic line. Česká značka navazuje na dlouhou tradici českého řeznictví a uzenářství a nabízí produkty vysoké kvality. Kulér zakoupíte v balení po 7 kg nebo v menších, kilových lahvích. Podívejte se i na další přísady a koření z naší nabídky.
Kulér - jinak také Potravinářský karamel s označením E150C je tekuté potravinářské barvivo tmavě hnědé až černé barvy vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C,…