The Chilli Doctor Red Habanero chilli mash 100 ml
The Chilli DoctorThe Chilli Doctor Red Habanero chilli mash 100 ml (2)The Chilli Doctor Red Habanero chilli mash 100 ml (3)

The Chilli Doctor Red Habanero chilli mash 100 ml

Skladem > 5 ks
9. 9. u vás
Ihned k odběru na 1 prodejně
109 Kč
97,32 Kč bez DPH
Férová cena
Našli jste někde lepší cenu?
Kontaktujte nás a cenu dorovnáme.
Kód produktu: 8595660100082
Země původu:
Kolumbie

Když se řekne ideální chilli…

Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné. 

Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby.  Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun. Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí 200 000–300 000 SHU. Zajímavá je především barevná škála, kterou lze u těchto papriček pozorovat. Ze světle zelené u nezralých plodů přechází postupně v typickou oranžovou a červenou. K vidění jsou ovšem také Habanera růžové, hnědé, tmavě zelené i bílé barvy. 

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli na světě.

Papričky s chutí tropického ovoce

Karibský původ propůjčil Habanero papričkám nejen název samotný, který je odvozen ze španělského pojmenování Havany, ale také exotický profil chuti. Mají intenzivní květinovou vůni a v chuti lze výrazně rozpoznat kokos, žlutý meloun, papayu a podtóny bobulovin. Někteří v jejich chuti nachází také tóny meruňky. Zkrátka úžasná záležitost pro všechny, kteří v chilli nehledají pouze “vypalovák”, ale po prvotním pálení si vychutnají zaslouženou ovocnou chuť.

Habanero v kuchyni

Pro své vlastnosti jsou Habanero papričky žádanou přísadou do omáček a masových pokrmů. Ideální jsou také na domácí salsy a marinády. Až budete příště grilovat, zkuste do naložených kuřecích křidélek nebo barbecue omáčky přidat kousek Habanero. Vaše jídlo získá ten správný říz a jedinečnou chuť.

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

  • Složení: Red Habanero chilli papričky, sůl, kyselina octová.
  • SHU jednotky: 300 000
  • Země původu: Ekvádor
Pálivost
 
Celý popis

Technické parametry

Hmotnost:
100 g
Barva:
červená
Dávkování [g/kg]:
Dle potřeby
Hrubost / Frakce:
tekutá
Velikost balení:
sklenice
Podle druhu:
paprika
Pálivost:
300 000 SHU
Kuchyně a gastronomie:
čína ,guláš ,steaky a bifteky
Všechny parametry

Nutriční hodnoty na 100 g

Všechny parametry

Podobné produkty

Univer Paprika čerstvá ostrá 200g Erös Pista
75 Kč
66,96 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
Sleva
-30%
Univer Paprika čerstvá sladká 200g Édes Anna
Sleva
-30%  75 Kč
52,51 Kč
46,88 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
The Chilli Doctor Chipotle chilli mash 100 ml
119 Kč
106 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
The Chilli Doctor Cayenne chilli mash 100 ml
99 Kč
88,39 Kč bez DPH
Skladem 4 ks