Štěpka nebo piliny jsou ideálním palivem do udíren. Dřevěná štěpka na uzení má sypkou konzistenci a vzniká cíleným drcením dřevěných částí. Dobře se skladuje a má v sobě menší obsah vody. Piliny na uzení jsou oproti štěpce ještě drobnější. Pokud chcete udit drůbež, vepřové, ryby nebo třeba sýry, štěpka či piliny jsou výborným pomocníkem.
Dřevěná štěpka je vhodná především na uzení potravin, které nepotřebují pro přípravu víc než 30 minut. Je vhodná na přípravu ryb, klobás, sýrů a různých druhů masa. Udicí piliny se hodí především pro elektrické udírny. U nás najdete štěpku a piliny vysoké kvality bez jakýchkoli nečistot. Masu dodají krásnou barvu i chuť a aroma z kouře prostoupí celým masem.
Štěpka na uzení i piliny se vyrábějí z různých druhů dřeva. V naší nabídce naleznete například štěpku a piliny z buku, olše nebo třešně. Kvalita dřeva je u uzení zcela zásadní, protože určuje vlastnosti paliva, jako je vlhkost či hořlavost, a samozřejmě výslednou chuť a vůni vyuzených potravin.
Štěpka ze dřeva Hickory poskytuje masu exotické intenzivní aroma a plnou bohatou chuť uzených produktů. Maso získává hnědou barvu.
Švestkové aroma je ideální pro zauzování ryb, drůbežího a vepřového masa.
Nejvyšší kvality, zcela přírodní javorové štěpky. Používané k uzení všech druhů mas a ryb. Zaručí krásnou barvu, od tmavě zlaté až po hnědou. Jejich výjimečné aroma proniká hluboko do pokrmů.
Nejvyšší kvality, zcela přírodní bukové štěpky. Používané ke každému druhu uzení. Nenahraditelné v případě vepřového, ryb a drůbeže. Zajišťují masu jasnou, zlatavou barvu. Ideální řešení pro…
Nejvyšší kvality, zcela přírodní březové štěpky. Zabarvují uzené výrobky na krásnou zlatavou barvu a způsobují, že získávají jemné a zároveň svůdné aroma.
Přírodní dubové štěpky. Potraviny uzené s jejich pomocí jsou nasyceny přitažlivou chutí s lehkým nahořklým a karamelovým zakončením. Dubové štěpky zabarví výrobky dohněda.
Štěpka ze dřeva jabloně přidají masu přirozenou uzenou sladkost, které výborně doladí ryby, mořské plody i drůbež
Nejvyšší kvality, zcela přírodní olšové štěpky. Používané k uzení všech druhů mas a ryb. Zaručí krásnou barvu, od tmavě zlaté až po hnědou. Jejich výjimečné aroma proniká hluboko do pokrmů.
Třešňová štěpka je velni jemná s lehkým ovocným aroma. Nejlepší je na drůbež, hovězí svíčkovou, jehněčí i vepřové maso.
Výhodné balení třešňové štěpky pro uzení v udírně. Štěpky tříděné ve výběrové kvalitě dodají vašim pokrmům příjemnou vůni, vynikající chuť a lákavou barvu. Štěpka z výběrového třešňového dřeva se…
Olšová pilinová drť na uzení tříděná ve výběrové kvalitě dodá vašim pokrmům charakteristicky pikantní vůni, vynikající chuť a příjemnou barvu. Piliny z olšového dřeva se hodí především k uzení klobás…
Olšové štěpky tříděné v prvotřídní kvalitě. Balení - 12kg pytel
Vítejte ve světě kvalitních bukových štěpek od značky Classic Line! Představujeme vám náš produkt Bukové štěpky B 2-16 15 kg (ČESKÝ BUK) - dokonalý zdroj toho nejlepšího kouře pro vaše uzení.
Tyto…