Provázky a motouzy

Řeznický motouz je naprosto nepostradatelnou pomůckou při přípravě jídla v domácnostech i profesionálních gastroprovozech. Někdy se zkrátka stane, že maso nechce držet tvar nebo z něj padá nádivka, a pak je na čase sáhnout po praktickém vázacím provázku nebo uzenářské síťce na pečení.

Řeznický motouz vám v kuchyni nesmí chybět 

Provázky využijete hlavně během vázání klobás, rolád, špekáčků, tlačenek nebo třeba salámů. Při výběru sledujte především jejich tloušťku. Jednotlivé parametry řeznických provázků si snadno vyfiltrujete na začátku naší nabídky. Nabízíme řeznické provázky různých barev i v neutrální bílé. 

Základem úspěchu je správně utažený provázek

Při jakémkoli vázání se nebojte maso pořádně utáhnout. Jedině tak si zachová požadovaný tvar a rovnoměrně se propeče. Během pečení maso částečně ztrácí svůj objem, a tím pádem je dobře utažený provázek nutností. Povolený z masa snadno sklouzne. Nejčastěji se maso váže tak, že se motouz podsune pod masem, zaváže a pak křížem váže po celém obvodu masa. Druhý častý způsob pak spočívá v tom, že si kolem zápěstí omotáte smyčku a tu postupně navazujete. Každý kuchař má oblíbenou jinou metodu.

Zjistit stav objednávky