Výprodej
Tipy na dárky
Vostrá kampaň
Střeva, obaly, koření a uzení
Sůl, koření, marinády a ochucovadla
Technologické přísady a přípravky
Knihy pro řezníky, udiče a masotariány
Štěpky, piliny, brikety a uhlí
Obaly a obalový materiál
Umělá a kolagenní střeva
Vakuovací sáčky
Jednorázové nádobí
Provázky, motouzy a špejle
Přírodní střeva
Zrací sáčky
Zavařovací sklenice, víčka a plechovky
Pomůcky a vybavení
Nože, strouhání, sekání a řezání
Řeznické vály, prkénka a špalky
Příprava, kuchyňské pomůcky
Vaření, pečení a uzení
Gastronádoby, plechy a rošty
Servírování a stolování
Bufet, raut a jídelna
Vybavení baru, pultu, zápultí a prodejny
Uchování a transport
Domácí výroba
Jateční pomůcky
Měřicí zařízení a HACCP
Stroje a technologie
Mycí technika a chemie
Gastro myčky
Profesionální čisticí prostředky
Filtrace, úprava a změkčovače vody
Sanitační pomůcky Vikan
Zásobníky a dávkovače
Papírové ubrousky, utěrky, ručníky a toaletní papír
Mýdla, krémy a dezinfekce na ruce
Vysoušeče rukou
Koše na odpadky a konfiskát
Utěrky, hadry a houbičky
Dřezy, umyvadla a výlevky
Baterie, sprchy a ramena
Bubny, hadice a průtoková technika
Hygienické smyčky, myčky obuvi a zástěr
Leštičky, sterilizátory a lapače hmyzu
Vůně a sítka do pisoáru
Obuv a oděvy
Nerezový program
Náhradní díly
Suché zrání neboli staření propůjčí masu dokonalou chuť. To platí především u steaků. Vždycky budete mít lepší chuťový zážitek z dobře vyzrálého hovězího než z toho čerstvého, které je ještě ztuhlé a nemá dokonale rozvinutou chuť. Už se vám sbíhají sliny? Pořiďte si sáčky na suché zrání masa a vychutnejte si ho v jeho nejlepší podobě.
Díky speciálním zracím sáčkům na maso můžete pohodlně zabalit vybraný kousek a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Při teplotě kolem 3 °C vám v lednici vydrží až 3 týdny. Po staření bude mít máslovou nebo ořechovou chuť. A jaký je rozdíl oproti mokrému zrání pomocí vakuovacích sáčků? Vlhkost se v tomto případě dostane snadno pryč, a výsledná chuť je ještě o ždibec lepší.
Tento proces, při kterém použijete sáčky na zrání masa, dodá masu speciální vytříbenou chuť a dokáže zmenšit jeho objem až o 20 %. Maso si přesto zachová šťavnatost a vaří se rychleji než to, které prošlo mokrým zráním. V testech, kde se hodnotí výsledná chuť, vždy vítězí právě maso, které prošlo suchým zráním.
Vyberte velký kus masa, jako je např. rib eye neboT-bone steak. Maso zabalte do zracího sáčku a uskladněte v lednici na dobu 15–30 dní. Z potraviny se postupně odpařuje vlhkost, typická chuť zesiluje a struktura celkově zjemňuje. Až bude proces staření masa u konce, stačí seříznout suché okraje. Dostanete se pak k jemnému, šťavnatému a perfektně vyzrálému masu, které roztančí vaše chuťové pohárky.
Více se dozvíte v našem blogovém článku Udělej si sám! Vyzkoušeli jsme zrání masa v lednici