Zavařování má v českých zemích dlouhou tradici. Lidé vždy potřebovali co nejvíce prodloužit trvanlivost potravin, k čemuž pomáhala tepelná sterilace. Tato technika zažila svůj boom v 19. století a dodnes je sterilování velmi oblíbené. Používá se v domácnostech i průmyslových provozech.
Zavařovací sklenice se hodí na konzervaci snad všech druhů potravin. Od nakládaného masa, masných výrobků, hub, sýrů až po ovoce, zeleninu nebo marmelády. Skvěle v nich prodloužíte trvanlivost také různým nápojům a hotovému jídlu. V domácnostech i průmyslové výrobě se časem kromě klasických sklenic s plechovým víčkem rozšířilo používání zavařovacích sklenic se šroubovacím závitem. Ty je snazší odvzdušnit a hermeticky uzavřít. V naší nabídce najdete zavařovací sklenice různých velikostí – malé zavařovací sklenice, ale i velké zavařovací sklenice o objemu 5 l.
Existují sklenice různých tvarů i velikostí. K zavařování můžete použít mini zavařovací sklenice, které se hodí například na marmelády a, nebo větší sklenice, do kterých se vejdou například okurky, cukety, ovoce nebo třeba houby.
Šroubovací víčka pouze nahřejte, položte na hrdlo a zašroubujte. Sklenici nezapomeňte otočit dnem vzhůru. U obyčejných víček budete potřebovat zavařovací hlavu. Tu použijete místo šroubování a zatlačíte rukou až na doraz. I v tomto případě sklenici otočte dnem vzhůru.
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: bílá Označení: R47 - použití pro pasteraci do 125°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka je…
Použití pro sterilizaci do 125°C po dobu 1 hodiny (rozdíl mezi vnitřním a vnějším tlakem menší než 0,7 bar).
Použití pro sterilizaci do 125°C po dobu 1 hodiny (rozdíl mezi vnitřním a vnějším tlakem menší než 0,7 bar).
Systém klik, použití pro pasteraci do 100 °C po dobu 1 hodiny.
Použití pro sterilizaci do 125°C po dobu 1 hodiny (rozdíl mezi vnitřním a vnějším tlakem menší než 0,7 bar).
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: černá. Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka…
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: červená Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka…
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: červená Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka…
Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává…
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: bílá Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka je…
Dostali jste od sousedky koš meruněk, ale koláčů jste již přejedení? Zkuste si z nich připravit výtečný džem. A pokud máte čas, můžete si pohrát s chutěmi. Jednodruhové džemy jsou klasikou, která…
Máte doma děti, kterým rádi dopřáváte domácí výrobky? Už jste jim zkusili dát zdravý bílý jogurt s domácím džemem? A co říkají na čerstvé koblihy? Nic z toho se neobejde bez ovocného džemu. Zapomeňte…
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zbožňujete džemy ale chcete se vyhnout nadměrné konzumaci sacharózy? Nevěšte hlavu. Díky Želírfixu s ovocným cukrem, si můžete vyrobit domácí džemy za použití fruktózy, která Vám je osladí stejně…
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Aby vám šlo želírování skutečně od ruky, máme pro vás skvělý JamFix 1:1. Výborný je především pro kyselé ovoce. A protože ve složení najdete pouze cukr, pektiny a kyselinu citrónovou, perfektně se…
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zásoby masa z domácí porážky a od lokálních chovatelů, lahodné domácí paštiky i kompotované ovoce lze uskladnit v plechovce na horší časy. Zavařovací plechovku, doplněnou o víčko z našeho sortimentu,…
Zásoby masa z domácí porážky a od lokálních chovatelů, lahodné domácí paštiky i kompotované ovoce lze uskladnit v plechovce na horší časy. Zavařovací plechovku, doplněnou o víčko z našeho sortimentu,…






