Zavařování má v českých zemích dlouhou tradici. Lidé vždy potřebovali co nejvíce prodloužit trvanlivost potravin, k čemuž pomáhala tepelná sterilace. Tato technika zažila svůj boom v 19. století a dodnes je sterilování velmi oblíbené. Používá se v domácnostech i průmyslových provozech.
Zavařovací sklenice se hodí na konzervaci snad všech druhů potravin. Od nakládaného masa, masných výrobků, hub, sýrů až po ovoce, zeleninu nebo marmelády. Skvěle v nich prodloužíte trvanlivost také různým nápojům a hotovému jídlu. V domácnostech i průmyslové výrobě se časem kromě klasických sklenic s plechovým víčkem rozšířilo používání zavařovacích sklenic se šroubovacím závitem. Ty je snazší odvzdušnit a hermeticky uzavřít. V naší nabídce najdete zavařovací sklenice různých velikostí – malé zavařovací sklenice, ale i velké zavařovací sklenice o objemu 5 l.
Existují sklenice různých tvarů i velikostí. K zavařování můžete použít mini zavařovací sklenice, které se hodí například na marmelády a, nebo větší sklenice, do kterých se vejdou například okurky, cukety, ovoce nebo třeba houby.
Šroubovací víčka pouze nahřejte, položte na hrdlo a zašroubujte. Sklenici nezapomeňte otočit dnem vzhůru. U obyčejných víček budete potřebovat zavařovací hlavu. Tu použijete místo šroubování a zatlačíte rukou až na doraz. I v tomto případě sklenici otočte dnem vzhůru.
Pneumatická zavíračka sklenic TP003 je ideálním řešením pro efektivní a bezpečné uzavírání široké škály sklenic pomocí twist-off uzávěrů o průměru 82 mm. Tento kompaktní stolní stroj je navržen s…
Díky zavírači plechovek si můžete připravit maso ve vlastní šťávě na horší časy. Mnozí si vzpomenou na klasické masovky, které byly plné kvalitního domácího masa a sosu. Ocení jej nejen ti, kteří se…
Profesionální ruční otvírač konzerv. Pro otvíraní kulatých i hranatých konzerv. Snadná fixace k pracovní desce stolu pomocí 1 šroubu s možností demontáže. Není nutno vrtat desku.
Obliba výroby vlastních kompotů, marmelád, sterilované zeleniny a dalších pochoutek ze zahrádky nebo z plantáží od místních pěstitelů stále roste.
Je vaše spíž po zimě jako vymetená a vy už se těšíte, jak se vrhnete na vyrábění těch nejvybranějších džemů a marmelád klasických i neobvyklých chutí a kombinací? Aby měly vaše domácí džemy a…
Víte, co vznikne, když smícháte čerstvě natrhané jahody s želírovacím cukrem a přidáte trochu kyseliny citrónové? Poctivý domácí džem s dokonale vyváženou chutí. Kyselina citronová je totiž to pravé,…
Pomocí dvou různě velkých zavařovacích nálevek jste dokonale připraveni na čisté plnění zavařovacích sklenic/skladovacích sklenic, lahví nebo plechovek s otvory o průměru minimálně 4,2 cm. Nálevky…
Zavařování je oblíbenou i nutnou činností, jak zpracovat vaši úrodu ze zahrádky nebo ovoce a zeleninu od farmářů a místních pěstitelů. A protože jsou sklenice zavařovány při teplotě až 100 °C,…
Tento univerzální šroubovací otvírák na víčka je vychytávka, která vám pomůže s jedním z nejnáročnějších úkolů v kuchyni – otevíráním sklenic.
Milujete vůni čerstvě sklízeného ovoce, kterému nikdy neodoláte a každý druhý kousek skončí ve vaší puse? Pokud však nezvládnete celou sklizeň spořádat během sbírání, připravte si ze sladkých plodů…
Pokud si doma vytáčíte svůj vlastní med nebo jste si oblíbili domácí pampeliškový či bezinkový med, budou se vám hodit víčka s tematickým potiskem.
Při pohledu na koše sklizeného ovoce si říkáte, že se letošní úrodě dařilo? Jahody, meruňky, hrušky, švestky - ať už máte jakékoli ovoce, nezapomeňte si z něj připravit i pár skleniček chutného…
Domácí zavařování je v kurzu. Proto neváhejte a připravte si sladký džem, kterému vaše chuťové pohárky neodolají. Pokud sáhnete po želírovacím ovocném cukru od Labety, odpadnou vám starosti s tím, co…
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě…