Šoker je nenahraditelným pomocníkem do restaurací, hotelů, pekařství, maloprodejen a jiných provozoven potravinářského průmyslu. Díky šokeru ušetříte čas a náklady na výrobu. Můžete si například připravit výrobky dopředu, šokově je zmrazit a dát do prodeje postupně. V případě, že máte na pultu hotové výrobky, ale víte, že se do večera neprodají, opět je můžete šokově zmrazit, uschovat a dát do prodeje jiný den.
Při náhlém zmrazení dosáhne potravina ve velmi krátkém čase teploty −18 °C, čímž se zabrání shluknutí molekul vody, zmrazení tak neovlivní vzhled, vůni ani chuť potraviny. Ve speciálních šokerech můžete zamrazit cokoliv včetně ovoce. Šoker na potraviny prodlouží jejich trvanlivost a po rozmrazení budou k nerozeznání od těch čerstvých.
Abyste dosáhli maximální efektivity a prodloužili trvanlivost potravin ještě víc, využívejte v provozu vakuovačku. Šokery mohou sloužit i jako kynárny, což z nich dělá skutečně multifunkční zařízení, bez kterého se v gastroprovozu neobejdete.