Nářezové stroje jsou naprosto nepostradatelnými pomocníky v řeznických a uzenářských provozech, gastroprovozech a také domácnostech, kde najdou své uplatnění při krájení pečiva, masa, masných výrobků, sýrů i zeleniny. Nářezový stroj dokáže potravinu velmi rychle naporcovat na tenké plátky.
Hlavní rozdíly mezi stroji jsou v automatizaci provozu, rychlosti a ukládání nařezaných plátků. Při výběru je vždy nutné správně odhadnout vytíženost provozu a podle toho vybrat optimální nářezový stroj.
Manuální (ruční) nářezové stroje se hodí spíš do menších provozů, kde materiálu není tolik a nařezané plátky si ihned odnese zákazník. Své místo si najdou i v domácnosti.
Poloautomatické a automatické nářezové stroje s možností ukládání plátků se hodí do vytíženějších provozů, kde jsou vyšší požadavky na jejich množství i ukládání.
Pokud se o nářezový stroj budete dobře starat, vydrží vám léta, během nichž nakrájí doslova miliony plátků. V čem spočívá jeho údržba? Po každém dni provozu byste měli stroj umýt. V případě, že jeden krájecí stroj používáte zároveň na řezání masa a také ke krájení sýrů, je nutné ho otírat průběžně. Pravidelně také bruste nože. Každý stroj má svůj brusný aparát a jakákoli manipulace s ním je snadná a intuitivní.
V naší nabídce najdete výrobky značky Graef. Německá rodinná firma vyrábí manuální i automatické kráječe už více než 50 let. Dodává profesionální stroje, speciálně vyrobené pro řeznictví a gastronomické provozy, i prvotřídní kráječe pro domácnosti.