Je tu dokonalé řešení na domácí výrobu jerky. Efektivní a snadno použitelná sušička Atacama PRO vám umožní pohodlně zpracovat nejen maso, ale i ovoce, zeleninu, těstoviny, houby, bylinky a řadu dalších surovin.
Kompaktní domácí sušičky jsou výkonné a robustní. Vynikají také intuitivním a jednoduchým ovládáním. Pomocí přehledného displeje lze pohodlně nastavovat čas, teplotu a přepínat mezi jednotlivými programy.
Konstrukčně Atacama zaujme odolným kompaktním rámem a pěkným designem, který snadno zapadne do jakékoliv kuchyně a nebude působit rušivým dojmem.
Díky systému horizontálního proudění vzduchu a přesné regulaci si můžete v pohodlí domova vyrábět zdravé a trvanlivé potraviny podle vlastní chuti.
Součástí balení je návod v češtině a tištěná příručka, která vás provede sušením různých surovin.
Programy
EVO (přizpůsobitelný) – 1-72 hodin, 20-68 °C
AUTO – základní program vhodný pro širokou škálu surovin, 30 hodin, 55 °C
THIN – krátký program vhodný na tenké plátky ovoce a zeleniny, 18 hodin, 50 °C
BIO – chrání nutriční vlastnosti surovin, 30 hodin, 45 °C
HOT – program s nejvyšší teplotou vhodný k rychlému sušení, 15 hodin, 68 °C
PASTA – k sušení čerstvých těstovin, 20 hodin, 40 °C
ECO – pro minimalizaci spotřeby elektrické energie, 30 hodin, 45 °C
Pokrm | Příprava | Teplota (°C) | Čas (h) |
Meruňky | Rozpůlit | 60 | 48 - 60 |
Ananas | Plátky 6-7 mm | 50 | 24 - 30 |
Bylinky | Odstranit stonky | 40 | 3 - 24 |
Chřest | Celé kusy nebo rozkrojené | 50 | 24 |
Banány | Celé kusy nebo plátky 5-6 mm | 55 | 24 - 30 |
Třešně | Rozpůlit | 55 | 30 |
Houby | Plátky 5-6 mm | 50 | 12 - 18 |
Tykve | Plátky 5-6 mm nebo kostky | 40-50 | 18 - 24 |
Cuketa | Plátky 5-6 mm nebo kostky | 50 | 12 |
Špenát | Celé listy | 42 | 12 - 16 |
Fíky | Rozpůlit | 50 – 60 | 40 - 60 |
Jahody | Plátky 4-6 mm | 50 | 18 |
Kaki (tomel) | Plátky 5-6 mm | 50 | 18 - 24 |
Kiwi | Plátky 4-5 mm | 50 | 18 - 24 |
Mléko | Nalijeme na nepřilnavý pečicí papír o tloušťce 3 mm | 68 | 48 |
Mandarinky | Plátky 5-6 mm | 68 | 18 - 24 |
Sněhové pusinky | Průměr 3-4 cm v zaobleném tvaru | 68 | 4 - 5 |
Cibule | Plátky 2-3 mm | 60 | 12 |
Pomeranče | Plátky 5-6 mm | 68 | 18 - 24 |
Těstoviny | Srolujeme do tvaru | 30 | 16 |
Broskve | Plátky 5-6 mm nebo čtvrtky | 60 | 24 |
Petržel | Odstranit stonky | 42 | 12 |
Chilli papričky | Rozpůlit | 68 | 18 |
Hrušky | Plátky 5-6 mm | 50 | 18 |
Ryby | Filety | 68 | 14 - 18 |
Papriky | Odstraníme semínka a nakrájíme na proužky | 50-60 | 12 - 18 |
Jablka | Plátky 5-6 mm | 50 | 18 |
Brambory | Plátky 3-4 mm nebo kostky | 68 | 12 |
Švestky | V celku nebo rozpůlit | 60 | 30 - 60 |
Hrozny | V celku nebo rozpůlit | 50 | 36 - 48 |
Šafrán | Pouze pestíky | 42 | 2 - 5 |
Rajčata | Nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny | 60 | 30 |
Bílé maso | Plátky 1-2 mm | 68 | 14 |
Červené maso | Plátky 5 mm | 68 | 14 |
Jogurt | Nalijeme na nepřilnavý pečicí papír o tloušťce 3 mm | 68 | 12 |
Přirozenost
Proces sušení zachovává přirozenou chuť a nutriční hodnotu potravin. Nepoužívají se při něm totiž žádné umělé procesy, které by narušovaly jejich integritu.
Jednoduchost a kreativita
Sušení je jednoduché, intuitivní a dostupné pro každého. Nevyžaduje žádné speciální školení nebo dovednosti. Díky tomu můžete s minimální námahou úspěšně experimentovat s různými surovinami a chutěmi u sebe v kuchyni.
Udržitelnost
Díky sušení můžete snadno uchovávat své oblíbené potraviny po celý rok, čímž také účinně přispějete ke snižování plýtvání.
Úspornost
S domácí sušičkou ušetříte. Sušení je totiž jednorázový proces, který nevyžaduje velkou energetickou investici. Vyrobené potraviny navíc lze uchovávat v obalech, které se dají otevírat a znovu zavírat aniž by se obsah kazil.