Je tu dokonalé řešení pro domácí jerky. Snadno ovladatelná a kompaktní sušička Atacama vám umožní uchovat ovoce, zeleninu, houby, bylinky a mnoho dalších surovin. Zajišťuje bohatou chuť a trvanlivost ptoravin.
Atacama vás uchvátí odolným rámem a designem, který se stane ozdobou každé kuchyně. Díky systému horizontálního proudění vzduchu a přesné regulaci teploty je nyní domácí sušení snažší a výhodnější.
Součástí balení je návod v češtině a tištěná příručka, která vás provede sušením různých surovin.
| Pokrm | Příprava | Teplota (°C) | Čas (h) |
| Meruňky | Rozpůlit | 60 | 48 - 60 |
| Ananas | Plátky 6-7 mm | 50 | 24 - 30 |
| Bylinky | Odstranit stonky | 40 | 3 - 24 |
| Chřest | Celé kusy nebo rozkrojené | 50 | 24 |
| Banány | Celé kusy nebo plátky 5-6 mm | 55 | 24 - 30 |
| Třešně | Rozpůlit | 55 | 30 |
| Houby | Plátky 5-6 mm | 50 | 12 - 18 |
| Tykve | Plátky 5-6 mm nebo kostky | 40-50 | 18 - 24 |
| Cuketa | Plátky 5-6 mm nebo kostky | 50 | 12 |
| Špenát | Celé listy | 42 | 12 - 16 |
| Fíky | Rozpůlit | 50 – 60 | 40 - 60 |
| Jahody | Plátky 4-6 mm | 50 | 18 |
| Kaki (tomel) | Plátky 5-6 mm | 50 | 18 - 24 |
| Kiwi | Plátky 4-5 mm | 50 | 18 - 24 |
| Mléko | Nalijeme na nepřilnavý pečicí papír o tloušťce 3 mm | 68 | 48 |
| Mandarinky | Plátky 5-6 mm | 68 | 18 - 24 |
| Sněhové pusinky | Průměr 3-4 cm v zaobleném tvaru | 68 | 4 - 5 |
| Cibule | Plátky 2-3 mm | 60 | 12 |
| Pomeranče | Plátky 5-6 mm | 68 | 18 - 24 |
| Těstoviny | Srolujeme do tvaru | 30 | 16 |
| Broskve | Plátky 5-6 mm nebo čtvrtky | 60 | 24 |
| Petržel | Odstranit stonky | 42 | 12 |
| Chilli papričky | Rozpůlit | 68 | 18 |
| Hrušky | Plátky 5-6 mm | 50 | 18 |
| Ryby | Filety | 68 | 14 - 18 |
| Papriky | Odstraníme semínka a nakrájíme na proužky | 50-60 | 12 - 18 |
| Jablka | Plátky 5-6 mm | 50 | 18 |
| Brambory | Plátky 3-4 mm nebo kostky | 68 | 12 |
| Švestky | V celku nebo rozpůlit | 60 | 30 - 60 |
| Hrozny | V celku nebo rozpůlit | 50 | 36 - 48 |
| Šafrán | Pouze pestíky | 42 | 2 - 5 |
| Rajčata | Nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny | 60 | 30 |
| Bílé maso | Plátky 1-2 mm | 68 | 14 |
| Červené maso | Plátky 5 mm | 68 | 14 |
| Jogurt | Nalijeme na nepřilnavý pečicí papír o tloušťce 3 mm | 68 | 12 |
Přirozenost
Proces sušení zachovává přirozenou chuť a nutriční hodnotu potravin. Nepoužívají se při něm totiž žádné umělé procesy, které by narušovaly jejich integritu.
Jednoduchost a kreativita
Sušení je jednoduché, intuitivní a dostupné pro každého. Nevyžaduje žádné speciální školení nebo dovednosti. Díky tomu můžete s minimální námahou úspěšně experimentovat s různými surovinami a chutěmi u sebe v kuchyni.
Udržitelnost
Díky sušení můžete snadno uchovávat své oblíbené potraviny po celý rok, čímž také účinně přispějete ke snižování plýtvání.
Úspornost
S domácí sušičkou ušetříte. Sušení je totiž jednorázový proces, který nevyžaduje velkou energetickou investici. Vyrobené potraviny navíc lze uchovávat v obalech, které se dají otevírat a znovu zavírat aniž by se obsah kazil.