Práce s těstem může být náročná. Aby bylo těsto vzdušné, lehké a zároveň pružné v tahu, je třeba ho dostatečně dlouho hníst. Ručně je to ale dřina. Hnětač je skvělým a nepostradatelným pomocníkem nejen do domácnosti, který uhněte perfektní těsto za vás, a to už za několik málo minut.
V naší nabídce naleznete spirálové a vidlicové hnětače těsta. Oba typy zařízení mají trochu odlišnou konstrukci i techniku hnětení těsta.
Jeho hlavní součástí je otočný hák, tzv. spirála, která se otáčí kolem své osy, takže se těsto promíchá skutečně dokonale a ze všech stran. Hnětače mají pořádnou sílu a hnětení těsta je díky nim hračka. Obvykle disponují zabudovaným časovačem, takže si jednoduše nastavíte, jak dlouho je třeba těsto hníst, a po této době se přístroj sám vypne.
Spirálový hnětač těsta je skvělou volbou pro hnětení tužšího těsta, jako je těsto na chleba nebo na těstoviny. Zvládne také práci s menším množstvím ingrediencí, proto najde uplatnění i v domácnostech.
Má několik vidlic, které se otáčejí kolem své osy, což je nejlepší volba pro tuhá těsta na koláče a další pečivo. Vidlicový hnětač se používá především v profesionálních kuchyních nebo pekárnách, kde je třeba zpracovat větší množství těsta.
Spirálový mixér je ideálním vybavením pro pizzerie, pekárny a rodiny. Speciální tvar spirály umožňuje získat dokonale promíchané těsto během několika minut. Miska, spirála, středový sloupek a…