100% ječné kroupy vhodné jako přísada do zabijačkových produktů, zejména do zabijačkové polévky nebo kroupových jelit. Kroupy se vyznačují vysokým obsahem sacharidů (včetně vlákniny), bílkovin, vitamínů B a E, železa a řady dalších nutrientů.
100% ječné kroupy vhodné jako přísada do zabijačkových produktů, zejména do zabijačkové polévky nebo kroupových jelit.
Kroupy se vyznačují vysokým obsahem sacharidů (včetně vlákniny), bílkovin, vitamínů B a E, železa a řady dalších nutrientů. Balení obsahuje 500 g krup.
Pochoutky s kroupami
Kroupy jsou v českých zemích neodmyslitelně spojené se zimními měsíci a se zabijačkovou sezónou. Používají se jako samostatná příloha k husám nebo vepřovému masu, jako přísada do polévek a kaší nebo jako součást oblíbeného šouletu a řady dalších pokrmů. Oblíbené jsou také kroupy s krví.
Jak se kroupy připravují?
Nejprve je vhodné kroupy proprat ve vlažné vodě a scedit. Pak se zalijí vodou v poměru 4:1 a nechají půl hodiny odstát. Následuje vaření, díky kterému změknou. Pokud budete kroupy používat jako přísadu do pokrmu, je důležité je uvařit zvlášť, aby nedošlo k zakalení jídla.