menu

OSSIS

Nakladatelství Ossis, založené roku 1993 jako součást firmy OSSIS – učební pomůcky, je specializovaným vydavatelem odborné literatury zaměřené na technologii zpracování masa. Toto nakladatelství bylo původně spojeno s výrobou kosterních preparátů hospodářských zvířat, ale později se zaměřilo výhradně na nakladatelskou činnost.

Jejich publikace zahrnují:

Učebná kniha uzenářství a řeznictví: Tato kniha slouží jako učebnice pro ty, kteří se zajímají o techniku uzenářství a řeznictví.

Odborná příručka pro uzenáře: Tato příručka obsahuje odborné informace a postupy pro uzenáře, aby mohli efektivně a správně provádět svou práci.

Řeznicko-uzenářský terminologický slovník: Tento slovník obsahuje odbornou terminologii používanou v řeznictví a uzenářství, což může být užitečné pro studenty a profesionály v těchto oblastech.

Tyto publikace jsou dostupné na eshopu masoprofit.cz, což umožňuje čtenářům snadný přístup k odborným informacím a materiálům týkajícím se uzenářství a řeznictví.

Nakladatelství Ossis se neomezuje pouze na oblast masa a potravinářství. Jejich ediční plány zahrnují také zapomenuté řeznicko-uzenářské publikace a příručky z období let 1890 až 1948. Kromě toho vydávají místopisné a přírodovědné publikace o Táborsku, a dokonce i beletrii a básnické sbírky, které obvykle vydávají vlastním nákladem autorů.

Více o výrobci
nakladatelstvi-ossis-logo-1489921887.jpg

Produkty OSSIS

Kniha - Vzorné řeznictví a uzenářství

Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní…

350 Kč
350 Kč bez DPH

Uzenář Karel Josef
Uzenář Karel Josef
Skladem > 5 ks
9. 12. u vás
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran,…
340 Kč
340 Kč bez DPH

Odborná příručka pro uzenáře Josef Kubelka
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a…
324 Kč
324 Kč bez DPH

Výroba jemného uzenářského zboží Rudolf Řehák

Praktická příruční kniha pro uzenáře „Vý­ro­ba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil Rudolf Ře­hák, vyšla poprvé v roce 1910, ještě před Velkou válkou.

310 Kč
310 Kč bez DPH

Československé masné výrobky Václav Šedivý

Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu…

1 854 Kč
1 854 Kč bez DPH

Výroba uzenin, specialit a konserv Jaroslav Bezděk
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná…
316 Kč
316 Kč bez DPH

Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josef Achrer
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5,…
336 Kč
336 Kč bez DPH

Řeznictví a uzenářství Václav Rošický
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.
490 Kč
490 Kč bez DPH

Technologické výpočty pro řezníky a uzenáře Václav Šedivý
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou. Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba.
196 Kč
196 Kč bez DPH

Výtěžnostní normy pro jatky a bourárny
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba.
390 Kč
390 Kč bez DPH

Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu Karel Smolka
Německý slovník pro obor technologie masa. Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách.
290 Kč
290 Kč bez DPH

Řeznicko-uzenářský terminologický slovník Václav Šedivý
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby…
350 Kč
350 Kč bez DPH

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře / Receptář Josef Tašl

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…

362 Kč
362 Kč bez DPH

Kniha - České masné výrobky A4
Kniha - České masné výrobky A4
Skladem > 20 ks
9. 12. u vás

Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.

598 Kč
598 Kč bez DPH

Kniha - Ladislav Nachmüllner a jeho Praganda

V roce 2025 uplynulo 80 let od smrti Ladislava Nachmüllnera, který v lednu 1933 začal vyrábět originální sanytru-prostou rychlosůl pro uzenáře. Nazval ji Praganda. K zásilkám Pragandy přikládal od…

390 Kč
390 Kč bez DPH

Kniha - Výroba uherského salámu a uherských specialit

Belo Haluška sepsal tuto brožuru v roce 1939 a vydal ji vlastním nákladem.

100 Kč
100 Kč bez DPH

Potřebujete s něčím poradit? Napište nám.