Práškový funkční preparát od firmy Gewürzmüller 100% rozpustný ve vodě a chuťově neutrální pro zvýšení údržnosti masa a masných výrobků. Lze přidávat do láků, aspiků, případně k ošetření přírodních střev před narážením.
Vezměte prosím na vědomí platná maximální množství podle VO (EG) 1333/2008 pro příslušnou kategorii potravin.
- 5 g BACTOSTOP UNIVERSAL na 1 kg masa pro pro přípravu mletyćh mas a polotovarů. Přípravek působí při delším odležení pouze se solí a maso předem v chladu. Pro optimální přípravu, pro neutralizaci barvy, chuti a zápachu by měl být předem rozdrcen pomocí Bactostop-Universal. I když se skladování protáhne na několik dní, maso si zachová svou přirozenou čerstvou chuť.
- 3 g BACTOSTOP-Universal na 1 kg hmoty pro výrobu vařené klobásy z masa, které není porážkové teploty. Použitím Bactostop-Universal se při výrobě vařené klobásy aktivuje svalová bílkovina. Libové maso se stává soudržnější a lépe emulguje.
- 2 g BACTOPSTOP-UNIVERSAL na 1 kg hmoty pro vakuově balenou vařenou klobásu vyrobenou z masa, které není teplé z porážky U vařených klobás, které jsou vakuově balené, jsou kladeny zvláště vysoké nároky na barvu, chuť a vůni. Efekt čerstvosti má zásadní význam pro podporu prodeje vakuově balených uzenářských výrobků.
- 3-5 g BACTOSTOP-UNIVERSAL na 1 kg hmoty pro bílé, neuzené zboží Jemná klobása vyrobená z Bactostop-Universal a kuchyňské soli zůstává bílá. Chuť zůstává čistší a produkt zůstává čerstvý tím, že zabraňuje zčervenání jádra.
- 6 g Bactostop-Universal na 1 kg hmoty pro výrobu aspiku Je zabráněno růstu choroboplodných zárodků a přeměně želatinových roztoků při výrobě aspiku. 20 g BACTOSTOP-UNIVERSAL na 1 litr vody pro ošetření přírodních střev Bezprostředně před použitím se střeva ošetří Bactostop-Universal. To vede k redukci choroboplodných zárodků a zabraňuje růstu plísní.
- 5-10 g BACTOSTOP-UNIVERSAL na 1 litr nálevového nálevu na uzeniny Přídavek BactostopUniversal zabraňuje převracení láku v solných sáčcích a velkých nádobách a požadovaná čistá chuť zůstává zachována po dlouhou dobu.
- 2-4 g na kg ryb, je třeba dodržovat platnou legislativu. Masné, uzenářské a rybí výrobky vyrobené pomocí Bactostop-Universal se dále tepelně upravují, zrají a vakuově balí v obvyklém výrobním procesu. Bactostop-Universal je zcela bez chuti a 100% rozpustný ve vodě..
Dávkování: 3 - 5 g / kg díla.
Složení: Regulátor kyselosti: mléčnan vápenatý E327, octany sodné E262, jedlá sůl, 4,7% látkami zvýrazňujícími chuť a vůni: glutaman sodný E621, protispékavá látka: oxid křemičitý E551.