Dextróza a hroznový cukr jsou v podstatě dva názvy pro stejný monosacharid (glukózu) a mohou se používat zaměnitelně. V potravinářském průmyslu mají funkci sladidla a oblíbené jsou především ve výživě a doplňcích pro sportovce kvůli vysokému glykemickému indexu. Při konzumaci dextrózy je třeba dávat si pozor na přijaté množství, protože hroznový cukr přispívá k vyššímu kalorickému příjmu. Uplatnění najde při výrobě cukrovinek nebo pečiva.
V čem je hlavní rozdíl? Hroznový cukr a dextróza jsou dvě různá jména pro stejnou látku – glukózu. Zatímco hroznový cukr je spíš obecný termín, s výrazem dextróza se setkáte spíš v odborném a komerčním prostředí.
V naší nabídce naleznete také sacharózy a fruktózy, které doplní váš výběr o kvalitní přísady.
Dextróza, známá také jako hroznový cukr, je jednoduchý cukr s přirozeně sladkou chutí, který se používá ke startovací kultuře při výrobě fermentovaných masných výrobků. Doporučené dávkování: 3-5 g na…
Rosalin je čištěná a krystalizovaná dextróza, která zlepšuje řeznou pevnost a udržení barvy u syrových klobás. Používá se při výrobě fermentovaných masných výrobků. Kromě toho urychluje také proces…
Dextróza, známá také jako hroznový cukr, je jednoduchý cukr s přirozeně sladkou chutí, který se používá ke startovací kultuře při výrobě fermentovaných masných výrobků.