Hovězí deník je vhodný přírodní obal pro výrobu tlačenky a zauzených salámů. Příprava před plněním je velice jednoduchá. Střeva nejdříve opláchneme od soli ve studené vodě. Následně je vložíme do vlažné vody (max. do 30 °C) a necháme je 30 minut zcela ponořená, aby se roztáhla a dala navléknout na plnící trubici či nástavec. Poté je můžeme začít plnit.
Hovězí deník je vhodný přírodní obal pro výrobu tlačenky a zauzených salámů.
Příprava před plněním je velice jednoduchá. Střeva nejdříve opláchneme od soli ve studené vodě. Následně je vložíme do vlažné vody (max. do 30 °C) a necháme je 30 minut zcela ponořená, aby se roztáhla a dala navléknout na plnící trubici či nástavec. Poté je můžeme začít plnit.
Do deníku se vejde cca 5kg díla
Návod:
1. Střeva nejdříve opláchneme od soli ve studené vodě.
2. Vložíme je do vlažné vody a necháme je 30 minut zcela ponořená, aby se roztáhla a dala navléknout na plnící trubici či nástavec.
3. Poté je můžeme začít plnit.