Ohřev lávového kamene dvojitým trubkovým hořákem z nerezové oceli s optimalizovaným spalováním,bezpečnostním ventilem, termočlánek a chráněný zápalný plamínek. Piezoelektrické zapalování s gumovou ochranou. Dvě zóny s nezávislým ovládáním, regulace teploty ventilem s horní a dolní pozicí. Zvýšené postranní lemy. Kompaktní provedení s otevřeným podstavcem.
Grilování je přirozený způsob vaření. Díky své schopnosti dokáže gril s lávovými kameny obnovit tradiční způsob grilování s přesnější kontrolou teploty. Snadnější čištění a větší bezpečnosti pro provozovatele. Litinový grilovací rošt je tvarován tak, že umožňuje grilovat ryby, maso a zeleninu a zárověň zabraňuje připalování tuků (tvar roštu je uzpůsoben lepšímu odtékání tuku do velkého sběrného zásobníku). Obsluha může pracovat a využívat velkou plochu. Elektrická vodní verze je také k dispozici