Filetovací nůž poznáte velmi jednoduše. Charakterizuje ho štíhlá a pružná čepel, která do křehkého rybího masa zajede s co nejmenším odporem. Díky tomu bez větší námahy oddělíte maso od kůže. Při filetování ryby jednou rukou zlehka přidržte filet a tlakem veďte nůž těsně pod kůží. Se speciálním nožem vám to půjde pěkně od ruky. V naší nabídce najdete kvalitní nože značek F. Dick, Giesser a OEM.
Filetovací nůž zdaleka nemusí sloužit jenom ke zpracování ryb. S tímto nožem zvládnete jemné řezy i na jiném mase. Například krájení šunky na tenké plátky nebo zakrojení křehké pečínky budou s tímto nožem hračka. Svůj účel najde i při přípravě různých studených mís s ozdobně vyřezanou zeleninou nebo ovocem.
Na výrobu filetovacích nožů se používají kvalitní materiály. Nůž přichází do styku s vodou a vlhkostí, takže musí něco vydržet. Rukojeť nepohlcuje nepříjemný pach rybiny a je naprosto nezávadná. Nože se vyrábějí v různých délkách – vybírejte podle toho, jak velkou rybu se chystáte filetovat. Tady platí jednoduché pravidlo: délka nože by měla být vždy větší než šířka ryby.
Rybu jednoduše zařízněte za hlavou a řez veďte podél celé páteře až k ocasu. Filet očistěte, zbavte ploutví i břišních kostí. Pokud má ryba opravdu malé kůstky, odstraňte je pinzetou. Aby se vám filety při pečení nezkroutily, na několika místech je nařízněte.
Široký sortiment nožů určených pro běžné používání v domácnostech, ale i pro profesionální použití. Nože jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, rukojeti z pevného plastu, který je hygienicky…