S vpichovacím teploměrem testo 105 změříte spolehlivě teplotu jádra u polotuhých médií: masa, sýrů, rosolů. Standardní měřicí špička pro měření ponořením nebo vpichem, která je součástí dodávky, se do takových potravin bez problému dostane.
S vpichovacím teploměrem testo 105 změříte spolehlivě teplotu jádra u polotuhých médií: masa, sýrů, rosolů. Standardní měřicí špička pro měření ponořením nebo vpichem, která je součástí dodávky, se do takových potravin bez problému dostane. S volitelnou měřicí špičkou pro zmrazené zboží otestujete i hluboce zmrazené potraviny z hlediska předepsaných hraničních teplot.
Vpichovací teploměr je samozřejmě vhodný také pro měření teploty v kapalných médiích. V tom případě udělá také velmi dobrou službu dlouhá měřicí špička (200 mm), která je k objednání navíc.
Praktická obsluha jednou rukou, kompaktní velikost a podsvícený displej usnadňují práci v každodenní praxi. Akustický a také optický alarm varují před podkročením / překročením libovolně nastavitelných hraničních hodnot. Držák na opasek a nástěnný držák zajišťují bezpečné uložení – i cestou: vpichovací teploměr je kdykoliv po ruce.
Je dobré vědět, že díky třídě krytí IP65 a vodoodpudivému povrchu lze vpichovací teploměr čistit i pod tekoucí vodou. Testo 105 je, jako všechny potravinářské teploměry Testo, zkoušen podle EN 13485 a má certifikát HACCP International.
Podle toho, která měřicí špička se použije, je vpichovací teploměr testo 105 vhodný pro rozsáhlé použití v potravinářské výrobě, při kontrole během příjmu zboží, v gastronomii a velkokuchyních a rovněž v chladírnách a supermarketech.
*Ve smyslu paragrafu 505/90 sbírky zákona o metrologii v platném znění se nejedná o kalibrační list.
Kalibrace odpovídající normám pro veterinární správu ČR není součástí. Již při objednání teploměru z výroby je potřeba zažádat i o tuto kalibraci.