Koření na pizzu

Pizza se považuje za italský národní pokrm, ale je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Dalo by se říct, že její historie sahá až do starověku, kdy se na pečený chléb přidávaly nejrůznější ingredience jako olivy, cibule nebo bylinky. Moderní pizza, jak ji známe dnes, vznikla v italské Neapoli kolem 18. století a pochutnat si na ní můžete nejen v pizzeriích, ale také doma

Jaké koření vybrat na pizzu?

Na klasickou pizzu se obvykle používá několik základních druhů koření, které jí dodají charakteristickou chuť.

  • Oregano je pro autentickou chuť pizzy nezbytné. Sušeným oreganem posypte pizzu ještě před pečením.
  • Bazalka je další klasickou bylinkou, kterou můžete přidat před samotným pečením nebo po něm.
  • Česnek v sušené formě dodá pizze výraznou chuť.
  • Červená paprika propůjčí pizze buď sladkou, nebo naopak lehce pikantní chuť, záleží, po kterém druhu papriky sáhnete.
  • Sůl zvýrazní ostatní chutě.
  • Pepř propůjčí pizze štiplavý nádech.
  • Houbová drť najde uplatnění při přípravě žampionové pizzy, speciální směs koření dodá pizze autentickou chuť i vůni. 

Kombinaci koření můžete vždy upravit podle svých osobních preferencí. V naší nabídce najdete kromě jednodruhového koření také praktické příslušenství na pizzu

Zjistit stav objednávky