Chuť čerstvého zeleného kampotského pepře nemá obdoby, ale je obtížné jej uchovat v čerstvém stavu a téměř nemožné ho vyvézt. Tým v Kadodé nedávno zvládl přirozený tradiční japonský lakto-fermentační proces k uchování pepře. Po měsíci fermentace se zrnka pepře balí do místního Kampot Fleur de Sel (květy mořské soli) jako další konzervant a aroma. Fermentace zachovává výraznou texturu a aroma čerstvého pepře a sůl zvýrazní chuť a sladkost.
Chuť čerstvého zeleného Kampotského pepře je úžasná. Je však velmi obtížné ho uchovat v čerstvém stavu a téměř nemožné ho skladovat.
V Kampotu se nedávno podařilo tradičními japonskými lakto-fermentačními procesy tento pepř zakonzervovat. Po měsíci fermentace se zrnka pepře obalí v Kampot Fleur de Sel (mořský solný květ) . Fermentace díky tomu zachovává výraznou texturu a aroma čerstvého pepře a sůl zvýrazní chuť a sladkost.
Fermentovaný zelený pepř je trochu jako kaviár. Praskne, když se do něj zakousnete. Kuličky pepře jsou šťavnaté s jemnou pálivostí a nádherně sladko-slanou rovnováhou. Tato chuť se nepodobá žádnému pepři, který jste dříve ochutnali.
Tyto vysoce návykové kuličky pepře se dobře kombinují s různými jídly a vylepšují téměř každý pokrm v kuchyni. Přidávají se do omáček, džusů, sypou se na jednohubky, těstoviny ,saláty nebo se přidávají do masitých pokrmů a omáček. Jejich chuť nádherně vynikne v sýrech a uzeninách. Jsou také příjemné jako svačina samostatně ve spojení s pivem.