Asi vás nepřekvapí, že čisté pivní sklo je zásadní pro dobrý vizuální a chuťový zážitek. Bez dokonale čistého skla osvěžující pivo nikdy nenačepujete. Mohlo by se zdát, že se jedná o banalitu, ale opak je pravda. Pivu, které načepujete do špatně umyté sklenice, rychleji spadne pěna a vzápětí zoxiduje, čímž změní chuť. V domácích podmínkách se nad tím dá přimhouřit oko, v gastroprovozu by se to stát nemělo. Mastné sklo vytvoří na pěně roztrhaná oka, suché sklo zase bublinky a pěna spadne rychleji, a to kvůli prachovým částicím v půllitru.
Myčky na pivní sklo mají výřezy pro ucha půllitrů, disponují speciálními programy, které čistí a dezinfikují sklenice, efektivně odstraňují zaschlou pěnu a mastnotu. Na čištění pivních sklenic byste měli používat speciální čisticí prostředky. Nečistoty se během mycího programu odstraní účinně a hlavně rychle.
Myčka skla Dunetic compact s výřezy pro ucha půllitrů.