Připravte si doma vynikající šťávu z čerstvého ovoce nebo zeleniny, která bude doslova nabitá vitamíny. Sami si vyberete poměr surovin a do hotové šťávy můžete přidat například voňavé bylinky. Na trhu najdete hned několik typů odšťavňovačů, které se liší technologií zpracování surovin.
Odšťavňovače se pohybují v různých cenových kategoriích, na výběr máte od základních modelů, které stojí kolem 1 500 Kč, až po profesionální přístroje. Pokud pořizujete odšťavňovač do rodiny, postačí vám model s menším objemem nádoby. Ruční odšťavňovač je vhodný pouze na občasné použití v malé domácnosti, automatické přístroje jsou rychlejší a práce s nimi je snazší.
Šťáva z odšťavňovače vydrží v lednici asi 24 hodin. Pokud ji necháte v pokojové teplotě, během několika málo hodin se zkazí. Zbytky z odšťavněné zeleniny nemusíte vyhazovat. Stačí rozehřát v hrnci olej, přidat zeleninovou drť, podlít ji vodou, přidat špetku soli, pepře a 30 minut vařit. Výsledkem bude zeleninový bujón, který můžete použít jako základ do polévky nebo omáčky.
Příprava šťávy nebyla nikdy jednodušší. Rychlé a jednoduché vymačkání šťávy z pomerančů, grapefruitů, citronů i ostatních citrusových plodů a nejen to, odšťavňovač KitchenAid 5KSM1JA funguje na bázi…
Automatický odšťavňovač ovoce a zeleniny J 100 od francouzského výrobce ROBOT COUPE.
Automatický elektrický odšťavňovač, síto C 80 od francouzského výrobce ROBOT COUPE.