Dozrávací komory KMD jsou určeny pro druhou fázi fermentace a sušení u tepelně neopracovaných trvanlivých masných výrobků nebo pro sušení tepelně opracovaných trvanlivých masných výrobků.
dozrávací komory KMD jsou určeny pro druhou fázi fermentace a sušení u tepelně neopracovaných trvanlivých masných výrobků nebo pro sušení tepelně opracovaných trvanlivých masných výrobků.
komora je univerzální a splňuje podmínky pro opracování většiny běžně vyráběných trvanlivých výrobků, tepelně opracovaných i neopracovaných.
mohou být vybaveny elektrickým, parním nebo teplovodním ohřevem
chladící výměník může pracovat s různými druhy freonu, nemrznoucích kapalin, nebo s čpavkem
jsou vybaveny pokročilým řídícím systémem, který zaručuje dokonalou kontrolu probíhajícího procesu v každém okamžiku
díky využití fyzikálních principů absolutní vlhkosti a entalpie je zajištěna výborná ekonomika provozu s využitím pouze nezbytného množství energie.
komora může pracovat kontinuálně, nebo přerušovaně na základě parametrů vzduchu v komoře.
Možnost střídavého prouděni vzduchu (systémy DAF1 a DAF2 a CrossFlow) zvyšuje rovnoměrnost opracování výrobků a snižuje nebezpečí přesušení povrchu. Díky tomu je možné celý proces bezpečně urychlit až o 20 %.
Komora se vždy navrhuje podle konkrétních požadavků zákazníka.