Vykosťovací nože (strana 2)

Vykosťovací nože se používají k oddělení syrového masa od kosti, začišťování masa, rozřezávání kloubů i odstraňování šlach. Čím je čepel delší, tím plynulejší a delší řez provedete. V naší nabídce naleznete nože různých velikostí.

Jak poznat vykosťovací nůž?

Vykosťovací nože mají lehce zahnutou čepel, která vám umožní snadnou manipulaci při opracovávání masa. Díky přesně vedenému řezu na kosti nezůstanou zbytky a surovinu zpracujete na maximum. Nože jsou k dostání v různých barevných provedeních, takže je v kuchyni snadno odlišíte. Kvalitní nerezové nože vám s lehkostí padnou do ruky a bez problémů vydrží srážku s kostí.

Jak vybrat ideální vykosťovací nůž?

V naší nabídce naleznete nože od předních výrobců nožů, jako je F. Dick, KDS, Mikov nebo Giesser. Nože Giesser mají speciálně uzpůsobenou rukojeť s drážkami, takže i když budete mít mastné ruce, nebude vám nůž při práci klouzat. Jsou pevné a v ruce příjemně lehké. Pokud se o ně budete pravidelně starat a ostřit je například pomocí ocílky, vydrží vám léta v perfektním stavu.

Jak se správně starat o vykosťovací nože? 

Nerezovým nožům je třeba věnovat péči. Zvládnete to sami pomocí ocílky nebo brousku. Pokud ale dáváte přednost profesionálnímu ostření, pak nechte starost o vybroušenou čepel na nás, rádi se o vaše nože postaráme.

Zjistit stav objednávky