Řeznické nože

Při zpracovávání masa se bez profesionálních řeznických nožů neobejdete. Usnadňují práci řezníkům, pracovníkům v gastroprovozech, své uplatnění ale najdou i v domácnostech. V ideálním případě si pořiďte celou sadu řeznických nožů, jejíž součástí budou jednotlivé druhy nožů podle fáze zpracování masa, jako je vykrvovací nůž, stahovací nůž, vykošťovací nůž, odblaňovací nůž, jateční nůž, porcovací nůž, krájecí nůž, univerzální nůž. V naší nabídce najdete řeznické nože značky F. Dick, Giesser, KDS a Mikov. 

Druhy řeznických nožů 

Vykrvovací nůž

Používá se při porážce ihned po omráčení zvířete. Čepel nože je uzpůsobena tomu, aby rychle přeťala tepny a žíly. Po vykrvení ho využijete na krájení a k dalšímu zpracování masa. 

Stahovací nůž

Tento ostrý nůž je zakončen širší čepelí a umožní vám velmi obratně stáhnout kůži z jatečního zvířete nebo ryby. 

Vykosťovací nůž

Oceníte ho při odkrajování masa od kosti. Má pružnou čepel a připomíná jehlu nebo šavli. Při odkrajování je třeba jet podél kostí, což s pružnou čepelí půjde jako po másle. 

Odblaňovací nůž

Pro finální očištění masa od blan doporučujeme použít speciální odblaňovací nůž, který poznáte podle délky (ta je mnohem větší než u vykosťovacího nože) a pružnosti. Nůž pod blánu a kůži snadno a s lehkostí zajede a začištění půjde raz dva. 

Jateční nůž

Využijete ho při odřezávání šlach a tučných částí z masa. Má velmi tvrdou zahnutou čepel a umožňuje naprosto plynulý řez.

Porcovací nůž

Jeho poznávacím znakem je široká a dlouhá čepel. Jednoduchým táhlým pohybem jím nakrájíte maso na úhledné a rovnoměrné plátky.

Krájecí nůž

Tento nůž má v kuchyni široké využití. Hodí se na krájení masa, pečiva, ovoce i zeleniny. Má širokou čepel a práce vám s ním půjde pěkně od ruky. 

Univerzální nůž

Univerzální nůž se hodí v každé kuchyni, ale oblíbený je i mezi profesionály. Zvládnete jím naporcovat maso, nakrájet zeleninu, pečivo i nasekat bylinky. 

Zjistit stav objednávky