Přírodní střeva

Maso je odjakživa oblíbenou složkou naší stravy a stejně tak masné výrobky. Aby dobře držely konzistenci a byly v přijatelné formě pro koncového zákazníka, je třeba na jejich výrobu používat kvalitní obaly, jako jsou přírodní střívka. Pokud hledáte střívka na klobásy, párky, tlačenky, čabajky, špekáčky a mnoho dalších oblíbených masných výrobků, pak jste tu správně. V naší nabídce najdete přírodní střeva té nejvyšší kvality, která u nás procházejí důkladnou kontrolou.

Kalibr (průměr) přírodních střev

Kalibr střeva označuje průměr nafouknutého střeva v milimetrech. Počítejte s tolerancí 2 mm. Pokud tedy budete potřebovat například střeva na klobásy, sáhněte po vepřových střevech kalibru 30/32. Na jelita a jitrnice se pak hodí přírodní střeva většího kalibru. 

Značení kvality přírodních střívek

Přírodní střívka se podle kvality označují IA, A, AB

  • Označením IA se značí střívka, která jsou dobře vyčištěná, mají dlouhé prameny a jsou pevná.
  • Označením A se značí střívka pevná, dobře vyčištěná a obsahují prameny 2metry a delší.
  • Označením AB se pak značí střeva druhé jakosti například na vinnou klobásu.

Přírodní střeva mají oproti těm umělým nenahraditelné vlastnosti:

  • Jsou výborně stravitelná a neobsahují žádné umělé látky.
  • Masný výrobek k nim velmi dobře přilne.
  • Při plnění se dají dobře roztáhnout.
  • Jsou vhodná na opékání.
  • Mají vysokou propustnost kouře i páry.

Druhy přírodních střev

Při výrobě tradičních specialit můžete využít všechny druhy přírodních střívek z jatečních zvířat – hovězí, vepřová a skopová

  • Vepřová střeva
    Pokud hledáte ideální střívka na klobásy, jelita, špekáčky, čabajky nebo vepřová střeva na jitrnice, pak jsou tato přírodní střeva skvělou volbou.
  • Skopová střívka
    Hledáte ta nejlepší střívka na párky? Ovčí střívka jsou vhodná i v případě, že hledáte vhodná střívka na vinné klobásy.
  • Hovězí střeva
    Ta se dají využít především při výrobě špekáčků, jelit, točených salámů a dalších specialit.

Jak používat střívka?

  • Střeva nejprve opláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečné soli.
  • Následně je ponořte do vlažné vody na 30 minut. Střívka se roztáhnou a půjdou lépe navléknout na plnicí trubici.
  • Po 30 minutách můžete začít střívka plnit.

Přírodní střeva - vyberte si z podkategorií

Zjistit stav objednávky