Dřevěné uhlí na grilování

Dřevěné uhlí se řadí mezi tradiční paliva z tvrdého dřeva. A v čem spočívá výroba dřevěného uhlí? Nejprve se vybírá kvalitní dřevo, jako je dub, buk, jasan, marabú nebo další tropické dřeviny. To se následně zahřívá ve speciálních pecích při teplotách 500 až 700 °C bez přístupu kyslíku. Po tomto procesu z něj zůstanou jen čisté uhlíky s vysokou energetickou hodnotou a bez přidaných chemikálií. 

Hlavní výhody dřevěného uhlí oproti dřevěným briketám

  • Snadno se zapaluje a rychle dosahuje vysokých teplot.
  • Dodává jídlu charakteristickou kouřovou chuť.
  • Produkuje intenzivní teplo vhodné pro rychlé a efektivní grilování.

Jak vybrat dřevěné uhlí na gril?

Při výběru dejte pozor, aby bylo uhlí vyrobeno z tvrdého dřeva. Pozornost věnujte i velikosti. Větší uhlíky hoří déle. Některé naše dřevěné uhlí na grilování je vzhledem k velikosti méně vhodné na použití v malých zahradních grilech. Máte-li tedy malý gril, volte spíš menší kousky uhlí. Grilování pomocí dřevěného uhlí je skvělou volbou do všech profesionálních gastroprovozů. 

Nejlepší grily na dřevěné uhlí

Mezi nejlepší grily patří tradičně Big Green Egg, Kamado Joe Classic II, Char-Broil Kettleman nebo Weber Master-Touch GBS. 

Zjistit stav objednávky