Koření na divočinu

Divočina může být suchá, takže jí prospívá marinování, které zvyšuje šťavnatost masa. Vždy si ohlídejte, abyste při jeho přípravě dodrželi správnou teplotu, zabráníte tak přesušení. V našem sortimentu najdete vybavení pro pečení i vaření. Složení koření na divočinu je velmi rozmanité a závisí na receptu, který si pro přípravu divočiny vyberete. Obvyklé jsou aromatické bylinky a koření, které zvýrazní chuť divočiny.

Jaké koření na divočinu použít?

  • Rozmarýn se vyznačuje silnou vůní a divočina díky němu chutná výborně.
  • Tymián podtrhne chuť masa.
  • Šalvěj propůjčí masu svěží chuť, použijte ji, budete-li divočinu péct nebo grilovat.
  • Jalovec se běžně používá do marinád na divočinu.
  • Hřebíček má velmi intenzivní chuť i vůni a ve směsi koření na divočinu by neměl chybět.
  • Koriandr přidá divočině na svěžesti a je skvělým pomocníkem při pozdějším trávení.
  • Černý pepř je součástí většiny kořenicích směsí, vyčaruje lehce štiplavou chuť.

Zvěřina, jako je jelen, srnec nebo divočák, je bohatá na bílkoviny i zdravé tuky (omega-3 mastné kyseliny). „Maso z lesa“ zároveň představuje zásobárnu železa, zinku, minerálů a vitamínů. Chystáte se na jeho zpracování? Nezapomeňte se vybavit kvalitními a ostrými noži

Zjistit stav objednávky