Dřevěné brikety na grilování

Dřevěné grilovací brikety se vyrábějí z tvrdého dřeva listnatých dřevin a pojiva – typicky potravinářského škrobu, který je zdravotně zcela nezávadný. Pokud rádi grilujete na klasickém grilu, pak by vám dřevěné brikety na grilování ve výbavě neměly chybět. 

Hlavní výhody dřevěných briket oproti dřevěnému uhlí

  • Poskytují dlouhotrvající žár.
  • Mají vysokou výhřevnost, hoří až 3× déle než dřevěné uhlí.
  • Nižší spotřeba – při dlouhém grilování spotřebujete méně briket než uhlí.
  • Díky pojivu se lépe zapalují.
  • Jsou vhodné pro domácí použití i do profesionálního gastroprovozu.

Jak vybrat nejlepší dřevěné brikety na grilování a jak je skladovat?

Dřevěné brikety kupujte od ověřených dodavatelů. Jedině tak budete mít záruku kvality paliva. Dejte si pozor také na správné skladování pytlů s briketami. Balení by do sebe nemělo natáhnout vlhkost. Nekvalitní nebo vlhké dřevěné brikety poznáte okamžitě – půjdou špatně zapálit. 

Na jaké grily se hodí dřevěné brikety?

Dřevěné brikety najdou uplatnění ve všech typech kotlových i ocelových grilů, které mají v popisu uvedeno, že jsou na dřevěné uhlí. Inspirujte se v knihách o grilování

Zjistit stav objednávky