Řecký gyros a turecký kebab jsou na první pohled podobná jídla, přesto se v něčem liší: v použitých kořenicích směsích i v druhu masa. Turecký kebab se nikdy nedělá z vepřového. Tepelná úprava obou dobrot je ovšem stejná. Na vertikálním grilu na gyros se pozvolna opékají kusy masa napíchnuté na velké jehle.
Při přípravě gyrosu nebo kebabu musí na maso sálat teplo z boku. Jak se rožeň otáčí, maso se propéká po celém obvodu až ke středu. Na speciálním grilu ovšem zdaleka nemusíte opékat pouze maso na kebab nebo gyros. Skvěle na něm upečete také kuře a další drůbež, která neztratí šťávu a získá zlatavou barvu i křupavou kůrku. Pokud vybíráte domácí gril na gyros, pak vám bude stačit menší varianta. Velké grily, které naleznete v naší nabídce, se hodí hlavně do profesionálních restaurací nebo bister.
Aby bylo grilování gyrosu nebo kebabu ještě jednodušší, použijte příslušenství, jako je lopatka nebo elektrický nůž na gyros.
Profesionální lopata ke gyrosu o průměru 260 mm je ideálním pomocníkem pro efektivní manipulaci s hotovým masem při přípravě gyrosu, kebabu nebo shawarmy. Tento nástroj je navržen tak, aby usnadnil…
Modely mají pohon jehly umístěn nahoře a jsou osazeny tepelným krytem motoru. Posuv vzdálenosti motoru, jehly a naklánění jehly umožňuje lépe regulovat teplotu v jednotlivých úrovních tepelně…