Pět důvodů, proč balit vakuově
S profesionální vakuovou baličkou lze odsát až 99,8 % vzduchu z balené potraviny. Tento proces poskytuje celou řadu výhod. Holandský výrobce Henkelman jich několik popsal na svém blogu.
Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)
S profesionální vakuovou baličkou lze odsát až 99,8 % vzduchu z balené potraviny. Tento proces poskytuje celou řadu výhod. Holandský výrobce Henkelman jich několik popsal na svém blogu.
Restaurace, hotely, jídelny a cateringové společnosti jsou ti, kteří nesou největší tíhu současných opatření proti šíření Covid-19. Dánský výrobce hygienického nářadí Vikan zveřejnil několik tipů pro udržení čistoty a také pro přípravu na opětovné otevření těchto provozů.
Startovací kultura možná na první poslech pro laika zní jako věc, která nemá v masných výrobcích nebo v jídle obecně co dělat. Pokud se ale na tuto přísadu podíváme odbornější optikou, zjistíme, že pro uzenáře, potažmo pro milovníka uzenin, skýtá mnoho výhod. Pojďme si o nich něco málo povědět.
Příjemné prostředí ve funkční a dobře zařízené prodejně přímo ovlivňuje výši tržeb. Proměňuje totiž návštěvníky na zákazníky. Nabízíme kompletní návrh a vybavení řeznických prodejen včetně 2D a 3D návrhu. A jak taková spolupráce vypadá v praxi?
Už to bude 30 let co Jitka Kolmannová začala pracovat na první prodejně MASO-PROFITu v pražských Holešovicích. Úplně první zaměstnankyně do firmy přišla v lednu roku 1991 a je s ní spjata dodnes.
Silanos vyrábí profesionální myčky nádobí a skla té nejvyšší kvality. A to už od roku 1964. Produkty tradičního italského výrobce jsou vhodné do gastronomických provozů všech typů i velikostí. Jsou funkční, spolehlivé a stylové.
Některé děti od mala vědí, co chtějí. Zakladateli firmy MVDr. Josefu Kužniarovi CSc. řeznicko-uzenářské řemeslo sedlo natolik, že se mu rozhodl věnovat doslova naplno. První muž MASO-PROFITu svoji práci miloval a zasvětil jí celý svůj život.
Náš dlouholetý partner, německá firma Seydelmann, opět dokázal, že je světovým lídrem v oblasti inovací. Na mezinárodní soutěž FoodTec Award 2021 výrobce přihlásil dvě novinky, a sice řezné složení RFID a ohmickou technologii pro ohřev masa a uzenin. S novinkami obsadil první a druhé místo.
Čepice, která nikdy nevyjde z módy? U tradiční české Zmijovky to tak vypadá. O původu jejího vzniku existují celkem tři teorie. Která se zakládá na pravdě netušíme, víme ale, že pořádnou zmijovku v chladném a zasněženém počasí nic nenahradí.
Narodil se v roce 1952 na Kladně. Řezníkem chtěl bych už odmalička a do učení nastoupil v nešťastném roce 1968. Antonín Čech je skutečným profesionálem v oboru zpracování masa a jedním z nejcennějších a nejvýznamějších kádrů MASO-PROFITu.
Pokud splní stanovené podmínky, mohou si myslivci zařizovat vlastní zpracovny zvěřiny. O tom, co taková bourárna všechno obnáší jsme už psali dříve. Její nedílnou součástí jsou chladicí zařízení, na která je nově možné získat finanční příspěvek od státu. Jak na něj ale dosáhnout?
Petr Smazal alias Mad BBQ podle svých slov není žádný masterchef, ale milovník jídla, který rád zkouší neotřelé nápady. Vaří zásadně pod širým nebem a nebojí se experimentovat. Videa, která si zamiloval nejeden milovník masa, už točí přes rok. A nedávno si dokonce otevřel vlastní masnu.