Filetovací nože na ryby

Filetovací nůž poznáte velmi jednoduše. Charakterizuje ho štíhlá a pružná čepel, která do křehkého rybího masa zajede s co nejmenším odporem. Díky tomu bez větší námahy oddělíte maso od kůže. Při filetování ryby jednou rukou zlehka přidržte filet a tlakem veďte nůž těsně pod kůží. Se speciálním nožem vám to půjde pěkně od ruky. V naší nabídce najdete kvalitní nože značek F. Dick, Giesser a OEM. 

Filetovací nůž nejen na kuchání ryb

Filetovací nůž zdaleka nemusí sloužit jenom ke zpracování ryb. S tímto nožem zvládnete jemné řezy i na jiném mase. Například krájení šunky na tenké plátky nebo zakrojení křehké pečínky budou s tímto nožem hračka. Svůj účel najde i při přípravě různých studených mís s ozdobně vyřezanou zeleninou nebo ovocem. 

Vybírejte kvalitní filetovací nože

Na výrobu filetovacích nožů se používají kvalitní materiály. Nůž přichází do styku s vodou a vlhkostí, takže musí něco vydržet. Rukojeť nepohlcuje nepříjemný pach rybiny a je naprosto nezávadná. Nože se vyrábějí v různých délkách – vybírejte podle toho, jak velkou rybu se chystáte filetovat. Tady platí jednoduché pravidlo: délka nože by měla být vždy větší než šířka ryby

Jak udělat perfektní rybí filety?

Rybu jednoduše zařízněte za hlavou a řez veďte podél celé páteře až k ocasu. Filet očistěte, zbavte ploutví i břišních kostí. Pokud má ryba opravdu malé kůstky, odstraňte je pinzetou. Aby se vám filety při pečení nezkroutily, na několika místech je nařízněte. 

Zjistit stav objednávky