Koření na ryby

V dřívějších dobách byl výběr ryb ovlivněn dostupností surovin nebo regionálními tradicemi. Běžně se u nás konzumovaly pouze sladkovodní ryby (pstruzi, štiky, candáti nebo okouni), které se připravovaly jednoduše vařením, smažením nebo grilováním. Ryby se také konzervovaly, například solením nebo uzením, aby bylo možné skladovat je delší dobu. Dnes už na českých talířích najdeme i mořské ryby, jako jsou lososi, tuňáci, makrely, halibuti nebo mořští vlci. 

Jaké koření použít na ryby?

Rybí maso je velmi křehké a vyznačuje se jemnou chutía specifickou vůní. Z toho důvodu je důležité vybrat vhodné koření, které ho zvýrazní a vylepší. 

  • Citronová kůra najde uplatnění při přípravě marinád nebo ji můžete použít přímo na rybu před jejím pečením nebo grilováním.
  • Kopr vyniká svou velmi výraznou chutí a k rybímu masu výborně ladí.
  • Petržel se často používá jako ozdoba na hotové jídlo, ale může být i součástí marinády.
  • Paprika dodává mírně sladkou chuť a rybím pokrmům propůjčuje i barvu.
  • Fenykl se perfektně hodí do rybích specialit.

V naší nabídce najdete širokou škálu jednodruhových koření, kterými podtrhnete a doladíte chuť rybího masa. Drcené koření přidejte nejlépe během vaření, protože jeho chuť se uvolňuje postupně. Po mletém koření sáhněte, pokud budete ryby péct. Mleté koření totiž rovnoměrněji rozprostřete a zároveň má okamžitý efekt.

Zjistit stav objednávky