Koření na svařák

chladnějším měsícům v roce a vánočním trhům neodmyslitelně patří svařák, protože svou nezaměnitelnou vůní dokáže navodit tu správnou atmosféru a navíc zahřeje. Historie svařáku sahá až do starověkého Říma, kde se víno kořenilo a následně ohřívalo. Tradičně se svařák pije v zemích střední Evropy, jako je Česká republika, Polsko nebo Maďarsko. Oblíbené je ale i v Rakousku nebo Německu. Mimo Evropu si svařák dopřávají na Novém Zélandu nebo v Kanadě. 

Jaké koření na svařák budete při jeho přípravě potřebovat?

  • Hřebíček dodává svařenému vínu hlubokou, bohatou a aromatickou chuť.
  • Skořice dokáže ve svařáku rozvinout teplou, kořenitou a sladkou chuť.
  • Muškátový oříšek přidává jemnou kořenitou chuť a aromatickou vůni.
  • Badyán je specifický svým lískooříškovým podtónem.
  • Zázvor přidává pikantní a ostrou chuť.
  • Pomerančová kůra dodává svěží a citrusovou chuť.
  • Jalovec přidává pikantní a lehce terpentýnovou chuť.

Toto koření zkombinujte s ovocem, jako je hruška, jablko nebo pomeranč. Víno při přípravě svařáku neprochází varem, pouze se zahřívá na teplotu kolem 70 °C, předem se svaří zmiňované koření s cukrem. Samozřejmostí je použití kvalitního vína, které udržíte v teple po dlouhou dobu díky termonádobám

Zjistit stav objednávky