Fruktóza čili jednoduchý ovocný cukr
Tento cukr najdete v ovoci, medu, luštěninách, a dokonce v zelenině. V játrech se přeměňuje buď na glukózu, nebo tuk. Má nízký glykemický index, což znamená, že se po jeho konzumaci hladina cukru v krvi nezvýší příliš rychle. Fruktóza se často používá v potravinách a nápojích jako sladidlo a označuje se jako fruktózový sirup.
Fruktózový sirup je průmyslově zpracovaný produkt s vysokým obsahem fruktózy. Vyrábí se z kukuřičného škrobu (HFCS). HFCS se běžně používá v potravinářském průmyslu kvůli své nízké ceně a vysoké sladivosti. Diabetici by se fruktózovému sirupu měli zcela vyhnout. Najdete jej mimo jiné i v pečivu, jogurtech, cereálních tyčinkách atd.
V naší nabídce naleznete také sacharózy a dextrózy, které doplní váš výběr o kvalitní přísady.
Pro ty, kteří se chtějí vyhnout běžnému řepnému cukru z různých důvodů nebo jednoduše hledají alternativu, máme pro vás fruktózu. Fruktóza je ovocný cukr, který je skvělou volbou pro běžné slazení i…