Sacharóza je název pro běžný stolní cukr, který je složen z glukózy a fruktózy. Jedná se o standardní sladidlo, které koupíte například ve formě kostek cukru nebo jako cukr moučku. Je základním měřítkem sladkosti a obsahuje asi 4 kalorie na gram. Ve vodě se rychle rozpouští a je stabilní při běžných teplotách vaření i pečení. Má střední glykemický index, takže po konzumaci zvyšuje hladinu cukru v krvi středně rychle. V potravinářském průmyslu se přidává do všech možných druhů potravin a nápojů. A své uplatnění najde i jako sladidlo v domácnostech. Hojně se využívá při výrobě konzervovaných potravin, protože je pomáhá uchovat.
Řepný cukr se získává z cukrové řepy, hlavního zdroje sacharózy v mnoha zemích. Tato sacharóza je identická s cukrem z cukrové třtiny, někdy ale může mít odlišnou barvu v závislosti na procesu rafinace. Při výrobě potravin a nápojů bývá tento cukr preferován, protože je ve srovnání se třtinovým cukrem levnější. Cukrová řepa totiž roste v mírných klimatických podmínkách, kdežto cukrová třtina potřebuje pro svůj růst subtropické klimatické pásmo.
V naší nabídce naleznete také dextrózy a fruktózy, které doplní váš výběr o kvalitní přísady.
jemně mletý moučkový cukr. Ideální pro pečení a cukrářské aplikace, skvělý pro posypání dezertů, výrobu polev a glazur.