Kuchyňské soli

maldonská sůl_bannerv2.jpg

Kuchyňská sůl existuje již tisíce let a získává se buď odpařováním mořské vody, nebo těžbou v solných dolech. Původ kuchyňské soli určuje její barvu i výraznost chuti. Jedná se o jednu z nejběžnějších přísad, kterou v kuchyni používají lidé po celém světě. Nakládání do soli bylo tradičním způsobem konzervace potravin, jako je maso i zelenina, ještě dávno předtím, než lidstvo vynalezlo chladicí zařízení. 

Kuchyňská sůl bez jódu

Kuchyňská sůl má chemický název chlorid sodný (NaCl). Jedná se o iontovou sloučeninu, kde sodík (Na) tvoří kationt a chlor (Cl) aniont. 

Kuchyňská sůl s jódem 

Kuchyňská sůl s jódem je obohacena o jód, což je důležitý stopový prvek pro správnou funkci štítné žlázy. Do soli se přidává zcela záměrně, aby se tak její konzumací předcházelo nedostatku jódu v lidském organismu. 

Mořská sůl 

Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody a obsahuje různé minerály, což jí propůjčuje charakteristickou chuť i barvu. Považuje se za „čistší“, než je běžná kuchyňská sůl, a má oproti ní hrubší strukturu. 

Růžová himálajská sůl 

Tato sůl se nachází především v oblasti Himálaje. Obsahuje stopové prvky, které jí propůjčují zajímavou růžovou barvu a velmi výraznou chuť. 

Maldonská sůl

Maldonská sůl z východní Anglie je známá svou výjimečnou kvalitou a pyramidovými krystaly. Získává se tradičními metodami a má jemnou, ale výraznou chuť, která zvýrazňuje přirozené chutě pokrmů. Pro svůj vzhled a texturu je oblíbená mezi špičkovými kuchaři po celém světě.

V naší nabídce najdete řeznické soli, chovatelské soli pro zvířata nebo další kořenicí směsi.

Kuchyňské soli - vyberte si z podkategorií

Zjistit stav objednávky