Výprodej
Tipy na dárky
Vostrá kampaň
Střeva, obaly, koření a uzení
Sůl, koření, marinády a ochucovadla
Technologické přísady a přípravky
Knihy pro řezníky, udiče a masotariány
Štěpky, piliny, brikety a uhlí
Obaly a obalový materiál
Umělá a kolagenní střeva
Vakuovací sáčky
Jednorázové nádobí
Provázky, motouzy a špejle
Přírodní střeva
Zrací sáčky
Zavařovací sklenice, víčka a plechovky
Pomůcky a vybavení
Nože, strouhání, sekání a řezání
Řeznické vály, prkénka a špalky
Příprava, kuchyňské pomůcky
Vaření, pečení a uzení
Gastronádoby, plechy a rošty
Servírování a stolování
Bufet, raut a jídelna
Vybavení baru, pultu, zápultí a prodejny
Uchování a transport
Domácí výroba
Jateční pomůcky
Měřicí zařízení a HACCP
Stroje a technologie
Mycí technika a chemie
Gastro myčky
Profesionální čisticí prostředky
Filtrace, úprava a změkčovače vody
Sanitační pomůcky Vikan
Zásobníky a dávkovače
Papírové ubrousky, utěrky, ručníky a toaletní papír
Mýdla, krémy a dezinfekce na ruce
Vysoušeče rukou
Koše na odpadky a konfiskát
Utěrky, hadry a houbičky
Dřezy, umyvadla a výlevky
Baterie, sprchy a ramena
Bubny, hadice a průtoková technika
Hygienické smyčky, myčky obuvi a zástěr
Leštičky, sterilizátory a lapače hmyzu
Vůně a sítka do pisoáru
Obuv a oděvy
Nerezový program
Náhradní díly
Kuchyňská sůl existuje již tisíce let a získává se buď odpařováním mořské vody, nebo těžbou v solných dolech. Původ kuchyňské soli určuje její barvu i výraznost chuti. Jedná se o jednu z nejběžnějších přísad, kterou v kuchyni používají lidé po celém světě. Nakládání do soli bylo tradičním způsobem konzervace potravin, jako je maso i zelenina, ještě dávno předtím, než lidstvo vynalezlo chladicí zařízení.
Kuchyňská sůl má chemický název chlorid sodný (NaCl). Jedná se o iontovou sloučeninu, kde sodík (Na) tvoří kationt a chlor (Cl) aniont.
Kuchyňská sůl s jódem je obohacena o jód, což je důležitý stopový prvek pro správnou funkci štítné žlázy. Do soli se přidává zcela záměrně, aby se tak její konzumací předcházelo nedostatku jódu v lidském organismu.
Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody a obsahuje různé minerály, což jí propůjčuje charakteristickou chuť i barvu. Považuje se za „čistší“, než je běžná kuchyňská sůl, a má oproti ní hrubší strukturu.
Tato sůl se nachází především v oblasti Himálaje. Obsahuje stopové prvky, které jí propůjčují zajímavou růžovou barvu a velmi výraznou chuť.
Maldonská sůl z východní Anglie je známá svou výjimečnou kvalitou a pyramidovými krystaly. Získává se tradičními metodami a má jemnou, ale výraznou chuť, která zvýrazňuje přirozené chutě pokrmů. Pro svůj vzhled a texturu je oblíbená mezi špičkovými kuchaři po celém světě.
V naší nabídce najdete řeznické soli, chovatelské soli pro zvířata nebo další kořenicí směsi.