Yaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm
Doprava zdarma
Yaxell JapanYaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm (2)Yaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm (3)Yaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm (4)Yaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm (5)Yaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm (6)
+6

Yaxell Japan Nůž RAN PLUS čínského šéfkuchaře 18cm

Není skladem
7 491 Kč
6 191 Kč bez DPH
Kód produktu: 4984909366190
Značka: Yaxell Japan

Co znamená znak 嵐 ?
RAN PLUS je ochranná známka společnosti Yaxell Corporation a v japonštině toto slovo znamená “excelentní”.

YAXELL RAN PLUS nůž čínského šéfkuchaře je vhodný pro krájení větších kusů potravin na velmi tenké plátky a nudličky. Je ideální na přípravu zeleniny či masa tradičním čínským způsobem. Svým tvarem sice připomíná sekáček na maso, ale díky tenkému hřbetu čepele je určen výlučně na krájení celého spektra misé-en-place. V žádném případě jej nepoužívejte jako sekáček na maso s kostí.

Popis: Čepel se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61. Čepel je ozdobena ručně tepaným logem.

Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř s voskově odlévanou rukojetí z nerez oceli. Ergonomicky tvarovaná rukojeť z micarty se příjemně drží a mokrá neklouže. Konec rukojeti a záštita z nerez oceli 18/10 a pevné, odolné provedení zaručují vysokou trvanlivost. Koncovka rukojeti nože RAN PLUS je ozdobena ručně tepaným logem.

Odborník na zeleninu

Nůž čínského šéfkuchaře 中国のシェフのナイフ je vhodný pro krájení větších kusů potravin na velmi tenké plátky a nudličky. Svým tvarem sice připomíná západní sekáček na maso, ale díky tenkému hřbetu čepele není na sekání vhodný a je učený spíše ke krájení. Široká plocha jeho čepele usnadňuje také nabírání a přenášení nasekaných ingrediencí. Nůž čínského šéfkuchaře je základním nožem ve většině asijských kuchyní.

Proces výroby japonské damaškové oceli

Proces výroby damaškové oceli vychází z tradiční japonské techniky pro výrobu samurajských mečů. Výroba spočívá ve spojení velmi tvrdé vysokouhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté, které se opakovaně překládají. Následuje opakované zahřívání a šokové zmražení čepele. Výsledkem je mimořádně tvrdá a současně houževnatá ocel, která má dokonalé ostří a nikdy nekoroduje. Středová ocel VG10, s tvrdostí 60-61 HRC, zajišťuje výjimečnou odolnost a dlouhotrvající ostrost nože.

Jedinečná kresba nože

Japonské nože Yaxell jsou z damaškové oceli. Proto když se na závěr čepel opískuje, díky odlišné tvrdosti dojde k odhalení krásné kresby střídajících se vrstev oceli. Řada RAN PLUS má celkem 69 vrstev damaškové oceli, díky čemuž každý nůž získává svůj jedinečný vzor. Neexistují dva nože, které by byly stejné, proto je každý nůž jedinečný a jedině váš!

Rukojeť z micarty

Micarta je extrémně odolný a zároveň lehký materiál s trvanlivostí desítek let. Na rozdíl od dřeva neabsorbuje vodu, ani nepobírá pachy a není potřeba se o něj jakkoli starat. Rukojeť z micarty nabízí vynikající ergonomii a pevný úchop, i když máte vlhkou či mastnou ruku. S čepelí je spojena nekorodujícími nýty.

Ruční gravírování japonským mistrem

Na každém noži jsou ručně vygravírovány znaky „超多層鋼“, které znamenají  “více vrstvá ocel”. Gravírování dodává každému noži jedinečný charakter a je odrazem odedávna ceněné japonské zručnosti, která vyžaduje léta praxe.

Použití a péče:

  • Používejte nože pouze na krájecím prkénku.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívejte k sekání potravin.
  • Nože by neměly být používány na krájení masa s kostí.
  • Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
  • Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
  • Nože nemyjte v myčce na nádobí!
  • Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.

Balení:

Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.

Celý popis

Technické parametry

Barva:
černý kovaný
Délka ostří:
18 cm
Typ ostří:
hladké
Typ:
japonský
Řada nožů:
RAN PLUS
Typ čepele:
rovná
Materiál čepele:
damašková ocel
Všechny parametry

Články