Kořenící směs na přípravu Maďarských pikantních klobás.
Složení
mletá paprika sladká, mletý kmín, dextróza, mletý černý pepř, granulát česneku 6%, zvýrazňovač chutí (E621), mletý pepř, antioxidant (kyselina L-askorbová), výtažky z koření, výtažek z papriky pálivé.
Použití: 7 kg vepřového masa (libového) a 3 kg syrového sádla pomeleme na mlýnku, na hrubo. Přidáme 250g soli následně směs koření a dobře smícháme. Pokud máme možnost, necháme jeden den odležet a druhý den plníme do tenkých vepřových střívek. Při plnění zabráníme, aby se nedostal vzduch do klobás. Podle vlastního vkusu zvolíme velikost klobás. Necháme 24 hodin odležet a poté udíme na kouři a sušíme, aby se navzájem nedotýkaly.
Výrobek neobsahuje sůl.