Kutr je zařízení, které se využívá v profesionální gastronomii a potravinářském průmyslu ke zpracování potravin. Dokáže rozmělnit suroviny, míchat je s dalšími přísadami, jako je například koření a zhutnit celou směs. První kutry vznikly už v 19. století. Od té doby se technologie významně vylepšila a kutr se stal nedílnou součástí potravinářských výroben. Existují i domácí kutry na zpracování masa.
Hrncový kutr: Tento typ se využívá pro větší objem potravin.
Kutr s otočnou mísou: Mísa se během procesu rozmělňování otáčí kolem své osy a potraviny se v ní rozmělňují a zároveň míchají.
Kontinuální kutr: Tento typ najde uplatnění především ve velkých potravinářských provozech, jako jsou výrobní linky, kde je potřeba rychlé a nepřetržité zpracovávání potravin.
Toto zařízení je ideální na rozmělňování masa, ale skvělou službu udělá i při sekání ovoce, zeleniny, ořechů nebo pečiva na strouhanku. Je to nenahraditelný pomocník při výrobě paštik, párků, vinných klobás apod.
Je navržen pro zpracování všech typů potravin. Víko z polykarbonátu je navrženo tak, aby umožnilo přidání kapaliny nebo ingrediencí během zpracování. Jedna rychlost 1500 ot/min pro kuchyňský mixér.
Je navržen pro zpracování všech typů potravin. Víko z polykarbonátu je navrženo tak, aby umožnilo přidání kapaliny nebo ingrediencí během zpracování. Jedna rychlost 1500 ot/min pro kuchyňský mixér.
Kutr stolní mísový s 3 nožovou řeznou hlavou, určen pro krájení (rozmělnění, rozsekání a promíchání) syrového a vařeného masa, ryb, brambor, cibule, vařené a syrové zeleniny. Zařízení je ideální…