Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

Etická masožravost: z vegana řezníkem

5. 1. 2021|3 minuty čtení

Jíst kvalitní maso s čistým svědomím. Tak by se v krátkosti dala shrnout podstata trendu, který hýbe masným světem. Etická řezničina zažívá pokračující boom, a dá se proto očekávat, že maso z malých lokálních farem bude stále žádanější.

číst více

Přepněte na autokláv! Masáč rozdává dárky

10. 12. 2020|3 minuty čtení

Navzdory všem nečekaným událostem se svět stále otáčí, a tím pádem se znovu přiblížily Vánoce. Rozhodli jsme se, že své věrné věrné zákazníky pořádně obdarujeme. V MEAT-LABu jsme proto připravili vepřový guláš ve sklenicích a spolu s dalšími dárky ho vyslali do světa. Pojďte se podívat, jak to celé vypadalo.

číst více

Dunlop: Na počátku bylo kolo

14. 10. 2020|2 minuty čtení

Firma, která vznikla jako první výrobce pneumatik na světě, se nezabývá jen koly, ale i obuví. Dunlop® Protective Footwear vyrábí těžké pracovní boty pro obory zpracování potravin, zemědělství, těžařství, rybolov a další. Soustředí se přitom na specifické požadavky jednotlivých odvětví.

číst více

Pečování o nože: 6 tipů pro údržbu Giesserů

7. 10. 2020|3 minuty čtení

Nože Giesser jsou po celém světě známé kvalitou svých čepelí i rukojetí. Německá značka má ve svém portfoliu kuchařskéřeznické nože všech velikostí a různorodých provedení. Patří mezi ně i speciální prémiové nástroje, které mohou posloužit jako vyjímečný dar pro rodinu a blízké. Pojďme se podívat na několik svižných tipů pro jejich údržbu.

číst více

SIKA: Boty do nepohody

30. 9. 2020|3 minuty čtení

Kvalitní pracovní obuv je základní součást výbavy v potravinářských provozech. Dánská společnost SIKA už 150 let pracuje na tom, aby na trh dodávala boty, které pracovníkům zajistí dvě nejdůležitější věci pro podávání nadstandardních výkonů – pohodlí a bezpečí. Soustředí se přitom na přímou spolupráci s koncovými uživateli. Boty SIKA v práci používá i tým zaměstnanců MASO-PROFITu, a to jak ve skladech a servisech, tak v kancelářích.

číst více

Barevné kódování: Tipy, jak se vyhnout kontaminaci

24. 9. 2020|5 minut čtení

Systém barevného kódování je účinný způsob, jak postupovat při úklidu potravinářských provozů. Jeho cílem je zabránit takzvané křížové kontaminaci. Barevně rozlišené úklidové nástroje v součinnosti s dalšími postupy brání přenosu bakterií, a zajistí tak nezávadnost suroviny. Vyzkoušejte konkrétní tipy pro zavedení barevného kódování ve vašem provozu.

číst více

Chcete se mrknout? Máme showroom pro řezníky

20. 9. 2020|2 minuty čtení

Pan Masorád je řezník. Své povolání i podnikání převzal po svém otci pocházejícím z řeznické rodiny s dlouhou tradicí. Teď by si ale rád zařídil novou prodejnu. A od toho je tu MASO-PROFIT. V pražských Hrdlořezech totiž máme studio, ve kterém prezentujeme ucelený výběr ze sortimentu pro prodejny a do jejich zázemí.

číst více

Rational: Vaření na novém levelu

16. 9. 2020|2 minuty čtení

Výrobky společnosti Rational se za dobu její existence staly žádanou výbavou kuchyní po celém světě, na trhu jich je přes jeden milion a denně se v nich připraví na 140 milionů pokrmů. Německá společnost se díky tomu stala světovým lídrem v prodeji konvektomatů.

číst více

Zabíjíme viry, plísně a bakterie pomocí slunce

13. 9. 2020|3 minuty čtení

Jsou všude kolem nás. Viry, bakterie, plísně a další choroboplodné zárodky. Jak proti nim efektivně bojovat? Jeden z nejúčinnějších a zároveň nejelegantnějších způsobů je použít ultrafialové záření se zkratkou UV-C. Tato spolehlivá technologie se v boji proti různorodým mikroorganismům využívá při čištění vody, vzduchu a povrchů nejen v potravinářství.

číst více