Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

pivni.jpg

Recept na domácí pivní klobásu

20. 3. 2025|2 minuty čtení

Co by to bylo za grilování nebo posezení s přáteli bez pořádné pivní klobásy? S dobře namíchanou směsí koření získá maso výraznou, ale vyváženou chuť, která se skvěle doplňuje s pivem. Stačí pár ingrediencí, trocha trpělivosti a máte domácí klobásy, na které se budete rádi vracet.

číst více
uzeni drinku.jpg

Uzení pokrmů a drinků pomocí udicí pistole – moderní trend v gastronomii

17. 3. 2025|2 minuty čtení

Uzení už dávno není jen o trvanlivosti potravin. Dnes se s ním setkáváme i v moderní gastronomii, kde se stalo součástí atraktivní prezentace pokrmů i drinků. Udicí pistole je nenahraditelným nástrojem, který kuchařům a barmanům otevírá dveře k novým dimenzím chutí a vůni. Díky ní mohou před zraky hostů vytvořit kouřový efekt, který navodí jedinečnou atmosféru.

číst více
Kuře recept velikonoce.jpg

Tradiční velikonoční menu pro masomilce

11. 3. 2025|5 minut čtení

Velikonoce jsou v naší kultuře významným svátkem, který kombinuje křesťanské tradice s pohanskými zvyky vítání jara. V minulosti se oslavy neobešly bez laskomin a nejinak je tomu i dnes. V tomto článku se však nebudeme věnovat sladkým beránkům ani jidášům, ale poctivému kusu masa v mnoha podobách. Co patří mezi obvyklé masové pokrmy podávané na Velikonoce?

číst více
yoghurt-with-raspberries-metal-plate-white-wooden-table.jpg

Vaše střeva ho budou milovat. Jak vyrobit domácí jogurt?

10. 3. 2025|4 minuty čtení

Není jogurt jako jogurt. V regálech supermarketů najdete velké množství značek i druhů. Ovocné, bílé, řecké, typu skyr, jogurtové nápoje a určitě bychom našli ještě další. Přitom král jogurtů je jen jeden: domácí jogurt. Jeho příprava je snazší, než by se na první pohled mohlo zdát, a navíc si ho zamilují vaše střeva i peněženka. 

číst více
011_Lindstrom_2016_hires_final-1400x934-1.jpg

Připravte se na kontrolu hygieny: Pravidla, která by měl každý provozovatel znát

10. 2. 2025|9 minut čtení

Pokud provozujete restauraci, kavárnu nebo jiný gastro podnik, dodržování hygienických pravidel je naprostý základ. Kontroly hygieny na pracovišti vás můžou zastihnout kdykoliv. Jak se na ně připravit, abyste minimalizovali riziko pokuty a zároveň zajistili bezpečnost svých zákazníků? Přinášíme vám přehled základních pravidel a tipů, které vám pomohou udržet provoz v pořádku.


 

číst více
uncooked-raw-whole-chicken-wooden-board-with-thyme-rosemary-black-background-top-view.jpg

3 bezpečné způsoby, jak rozmrazit maso

27. 1. 2025|5 minut čtení

Možná to taky znáte. Nestihli jste naplánovat jídelníček, a co budete vařit, řešíte na poslední chvíli. V ideálním případě byste maso vytáhli z mrazáku už předchozí den a nechali ho pomalu rozmrznout. Díky tomuto šetrnému procesu si maso zachová chuť a bude připraveno k jakékoli úpravě. Jenže někdy vás tlačí čas nebo zapomenete vyndat kousek masa s dostatečným předstihem. Co s tím?

číst více
arrangement-red-wine-elements.jpg

Najděte ke každému masu dokonalé víno do dvojice

22. 1. 2025|5 minut čtení

Pokud se ve světě vín nepohybujete dnes a denně, může být těžké vybrat vhodný druh vína ke konkrétnímu jídlu. Článek vám pomůže se zorientovat v základech a v přehledné tabulce vám poradíme, jaké víno k čemu servírovat, abyste podtrhli, ale nepřerazili chuť podávaného jídla. 

číst více
debrecinske.jpg

Domácí recept na lahodné debrecínské párky

3. 1. 2025|3 minuty čtení

Debrecínské párky jsou poctivá klasika, kterou si můžete připravit i doma. S naším receptem zvládnete udělat párky, které budou chutnat jako od zkušeného řezníka – s dokonale vyváženou chutí a vůní, co probudí chuť k jídlu. Pusťte se do toho a objevte kouzlo domácí výroby.

číst více