Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

concept_graef_0423.jpg

Kupujete krájený chleba, sýr nebo šunku? Rychleji se kazí! Lepší je kupovat v celku, ukázal experiment

19. 10. 2023|3 minuty čtení

Je to pohodlné, praktické a šetří to čas. Nákup předem nakrájených potravin, jako jsou šunky a sýry je v současnosti standardem, který je ale výhodný jen zdánlivě. Ze studie německé společnosti GRAEF ve spolupráci s laboratoří Dr. Böhm vyplynulo, že předem nakrájené potraviny se rychleji vysušují a dříve podléhají zkáze.

číst více
Snímek obrazovky 2023-09-20 v 7.41.16.png

Maso nad zlato! 5 neporazitelných receptů pro sportovce

20. 9. 2023|8 minut čtení

Sport je zábava i cesta, jak se udržet fit v jednom. Každý sportovec ale ví, že jen samotná aktivita k úspěchu nestačí. Důležité je i to, co jíme. Pohled na maso jako na součást jídelníčku sportovců všech odvětví se v čase mění, fakta ale zůstávají. Různé druhy masa jsou dokonalým zdrojem kvalitních bílkovin, tuků a širokého spektra vitamínů, minerálů a stopových prvků. Prostě všeho, bez čeho se žádný atlet neobejde. 

číst více
shutterstock_2234350853.jpg

Z 16 na 3 %. Jak šetří jídlem profesionálové?

19. 6. 2023|4 minuty čtení

Třetina vyprodukovaného jídla na světě přijde nazmar. Část z toho padá na vrub profesionálním kuchyním v restauracích, hotelech, jídelnách a dalších provozech. Existuje ale metoda, která kuchařům umožňuje pomocí šokového zmrazování potraviny uchovat a bezezbytku využít.

číst více
IMG_9241.JPG

Krájejte jako profíci. Nářezový stroj se hodí na prodejnu i domů

23. 3. 2023|4 minuty čtení

Výrobek, který nesmí chybět na žádné řeznické prodejně. S jeho pomocí obsluha rychle a účinně nařeže libovolný produkt od šunky po salám. Jak vybrat ten správný model přesně pro vaše potřeby a jak se pak o něj starat? A má smysl kupovat si „nářezák“ domů? Poradí vám servisní technik s mnoha lety zkušeností – Jaromír Kostka.

číst více
_MG_9648.JPG

Přispíváme ke kvalitě potravin. I díky certifikátu IFS Broker

24. 2. 2023|2 minuty čtení

Organizace IFS Management GmbH provozuje systém certifikací, díky kterému mohou firmy garantovat splnění přísných standardů bezpečnosti a kvality potravin. MASO-PROFIT osvědčení získal v rámci ročního procesu, a může díky němu prokázat perfektní stav svých přírodních střev, koření a technologických přísad.

číst více

Navštívili jsme farmu Doupov

30. 1. 2023|4 minuty čtení

Projíždíme zamlženou krajinou nedaleko Doupovských hor a vyhlížíme náš cíl. Jsme na místě. Vystupujeme z auta do mrazivého rána a okamžitě nás vítá kravské bučení. Zdraví nás zhruba tři sta černých anguských krav ze Skotska. Právě jsme dorazili na farmu Doupov u severočeského Mašťova a těšíme se, co všechno uvidíme.

číst více
Jan_Strejček kopie 2_rgb.jpg

Jak na hygienu jatek? Oslovte odborníky

15. 6. 2022|4 minuty čtení

Hygiena na výborné úrovni je v potravinářství zásadní. Jatka Mohelno jsou provoz s bourárnou, výrobnou a prodejnou, pro který tým MASO-PROFITu vypracoval celkovou dokumentaci, instaloval čisticí satelit a navázal dlouhodobou poradenskou spolupráci. Jde o službu, která šetří čas, peníze a chrání dobré jméno značky. 

číst více

Royal Jerky: Maso místo brambůrků

7. 3. 2022|3 minuty čtení

Parkujeme auto na nenápadném chodovském parkovišti a rozhlížíme se kolem. Po chvilce hledání nacházíme dveře s nápisem Royal Jerky a zvoníme. Osazenstvo pražské výrobny sušeného masa nás vítá se širokým úsměvem na tváři. Jdeme se podívat, jak se dělá jedno z nejznámějších jerky v Česku.

číst více