Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

Royal Jerky: Maso místo brambůrků

7. 3. 2022|3 minuty čtení

Parkujeme auto na nenápadném chodovském parkovišti a rozhlížíme se kolem. Po chvilce hledání nacházíme dveře s nápisem Royal Jerky a zvoníme. Osazenstvo pražské výrobny sušeného masa nás vítá se širokým úsměvem na tváři. Jdeme se podívat, jak se dělá jedno z nejznámějších jerky v Česku.

číst více

Už nám bylo 30! Co všechno jsme se naučili?

9. 2. 2022|3 minuty čtení

Jméno MASO-PROFIT mluví samo za sebe. Přinášíme našim zákazníkům profit prostřednictvím technologií a know-how, které prodáváme. Zaměřujeme se přitom na klientelu a provozy mnoha různých podob a zaměření. Prohlédněte si konkrétní příklady toho, co umíme a úspěšně děláme už více než tři desítky let.

číst více

AMASO: „Nejsme ti, kteří jen něco nakupují. Maso bereme komplexně“

12. 1. 2022|5 minut čtení

Podnik Amaso, který spadá pod síť Ambiente, vznikl před deseti lety. Od té doby produkuje kvalitní vyzrálé a stařené maso. Vznikají tu také uzeniny. V Amase se zpracovává hovězí maso z českého strakatého skotu a vepřové z přeštického černostrakatého prasete. Společnost dodává do vyhlášených restaurací, včetně partnerské sítě Ambiente a Lokál. Prostřednictvím řeznictví Naše maso prodává i online.

číst více

Koření od řezníka: Dochuťte svou nabídku

31. 12. 2021|2 minuty čtení

Když jsme přemýšleli jak vylepšit náš současný sortiment koření, brzy jsme došli k tomu, že je potřeba nové balení. Menší kořenky od 150 do 300 gramů jsou ideální pro domácí použití a skvěle se hodí do nabídky řeznických prodejen. K tomu se hodí i náš originální stojan, do kterého se jich vejde až 28.

číst více

Recenze na ruční nastřikovačku DICK - Pumpujeme lák

9. 9. 2021|4 minuty čtení

‘’Proboha, čím to jako napichujete?‘’

Tato otázka s pochybovačným tónem napadne mnoho lidí při pohledu na činnost řezníka, který vpravuje do masa solný lák takzvanou nastřikovačkou. Proč se to děje a proč se na to někteří lidé mimo masný průmysl dívají skrz prsty?

číst více

Udíme doma se štěpkami

18. 8. 2021|4 minuty čtení

Domácí uzení má v Česku dlouhou tradici, která se původně pojí především se zabijačkami – neodmyslitelnou součástí života na české, moravské i slezské vesnici. Uzení masa a masných výrobků ale z módy nikdy neodešlo a součástí života na vesnici (ale i ve městech) zůstalo dodnes. Trendem se staly především domácí udírny a grilování s kouřem.

číst více