Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

Připravte si špekáčky, Čarodějnice se blíží

18. 4. 2021|2 minuty čtení

Nebude to trvat dlouho a rozhoří se hranice s čarodějnicemi. Starý pohanský zvyk původně zajišťoval ochranu před temnými silami, které se v noci z 30. dubna na 1. května měly projevovat obzvlášť silně. V současnosti slouží spíše k vítání jara. K této tradici rozhodně patří špekáčky, a to stejně neodmyslitelně jako vatry. Znáte historii této uzeniny?

číst více

Bastra: Inteligentní uzení

28. 3. 2021|2 minuty čtení

Před více než 70 lety se Theodor Strackbein a Gustav Bayha rozhodli vyvíjet a prodávat produkty pro masný průmysl. Díky filozofii výroby výkonných a nákladově efektivních produktů se jejich společnost BASTRA stala jedním z předních světových výrobců a naším dlouholetým partnerem.

číst více

Jak si vybrat stěrku? Poradí Vikan

24. 3. 2021|2 minuty čtení

Dánská firma Vikan nabízí komplexní nabídku vysoce kvalitních stíracích lišt, které vynikají svou účinnosti při čištění různých povrchů, zejména pak podlah a prostorů v potravinářské výrobě. Přečtete si, k čemu se různé modely hodí

číst více

Turisťák: Salám, který nestárne

10. 3. 2021|3 minuty čtení

Turistický salám je tepelně opracovaný trvanlivý masný výrobek, na který Češi nedají dopustit. Za léta svojí existence se z něj stala jednoduše klasika. První zmínky o něm pochází už z padesátých let. Technolog MASO-PROFITu Antonín Čech nám řekl, jak by výroba poctivého turisťáku měla vypadat. V praxi jsme ji pak viděli na ranči v Jestřebicích.

číst více

Graef: Z továrny až na vaší prodejnu

7. 3. 2021|2 minuty čtení

Rodinná firma Graef vyrábí manuální i automatické nářezové stroje s označením „Made in Germany“. Německá společnost vyvíjí a konstruuje vysoce kvalitní výrobky už více než 50 let. Ty pak putují z továrny přes naše sklady do prodejen a provozů zákazníků.

číst více